Sindicaliștii din energie electrică au pichetat sediul Guvernului. Speriați cã-și vor pierde locurile de muncã din cauza disponibilizãrilor plãnuite de Executiv, protestatarii au cerut aprobarea strategiei energetice și redresarea economică a societăților de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia și Muntenia Sud. Asta a dus la neplata drepturilor salariale din contractul colectiv de muncã. Pe lângă aceste solicitări, sindicaliștii din Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate "Univers" cer ca noua strategie energetică a României să conducă la dezvoltarea și modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice pentru creșterea calității serviciului public pentru toți consumatorii de energie electrică.
ADOLF MURESAN, președinte, Sindicatul Univers: "Sunt ore suplimentare neplatite, sunt articole din contractul colectiv de munca nerespectate, tichete de masã neacordate, e o situatie dezastruoasa a societatii".
Sindicaliștii spun cã de vinã pentru situația în care au ajuns sunt acționarii unici ai Electrica SA, dar și cei din Adunarea Generală a Asociaților și Consiliile de Administrație, care n-au intervenit pentru ca societãțile din energie sã nu ajungã în faliment. Oamenii au de gând sã intre în grevã generalã.
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie. Este vorba de o instituție-cheie pe piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019