Noi proteste la fostul combinat Mechel din Câmpia Turzii! Peste 100 de foști angajați au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu și-au primit salariile compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 și 4.000 de lei. Oamenii spun că, dacă nu își primesc banii, vor muri de foame. Reprezentanții combinatului le-au spus foștilor angajați că vor identifica o soluție pentru plata salariilor compensatorii restante, dar oameni nu mai cred în promisiuni.
VOX "- Nu ne-am primit salariile compensatorii, trei salarii compensatorii, plus avansul pe luna asta trebuie sã le primim. - Și răspunsul pe care l-au dat ieri? - Nu, dacă nu rezolvãm acum, niciodată nu mai rezolvăm! - Nu aveți încredere că până la 15 martie? - Nu, nu!"
VOX "Suntem fãrã bani! De lucrat nu mai lucrãm, șomaj încă n-am luat."
VOX "Suntem muritori de foame! Pur și simplu, suntem muritori de foame! Cardu-i gol, avem copii de crescut, sunt colegi care au lucrat ambii în întreprindere, nu mai au niciun venit, nimic."
În urmă cu câteva zile, protestatarii au forțat poarta combinatului și au spart un geam al ușii de la intrare, revoltați că directorul unității refuza să vorbească cu ei.
IOAN PASCU, lider sindical "- Ne-au amenințat și sunt convins că se vor ține de cuvânt. - Ce v-au amenințat? - Încălcare de posesie, ceea ce s-a petrecut. Oamenii care au pătruns pe teritoriu privat vor fi dați în instanță. - Vă intimidează? - Nu ne intimidează!"
Grupul rus Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje și energie electrică, iar în România controlează companiile Mechel Târgoviște, Mechel Reparații, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oțelu Roșu și Laminorul Brăila. Spre sfârșitul anului trecut, grupul a scos la vânzare mai multe active, pentru a-și reduce datoriile și a finanța un proiect minier. Mechel a redus în ultima perioadă producția și forța de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii scăzute pentru produsele combinatului. Începând din iunie 2012, la combinatul din Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajați.
Proteste în fața Ministerului Economiei! Blocul Național Sindical și Sindicatul Liber Navalistul au cerut salvarea Șantierului Naval Mangalia, aflat în colaps.
Afirmațiile recente vehiculate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la protestele din Capitală și-ar fi dat demisia, după ce și-a întâlnit părinții la protest, sunt complet false...
Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.
Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...
Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019