Date companie
 
 
 
 

Protocol de colaborare româno-turc, în domeniul audiovizualului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, turcia, marea, neagra, audiovizual, tari, colaborare, protocol, forum
 

Protocol de colaborare, semnat între Consiliul Național al Audiovizualului din România și Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia, în cadrul celei de-a noua reuniuni a Forumului Autorităților de Reglementare din domeniul Audiovizual din țările din jurul Mării Negre, eveniment care se desfășoară la București, în perioada 3 - 5 octombrie. Scopul este acela de a îmbunătăți cooperarea dintre autoritățile de reglementare din Bazinul Mării Negre și de a consolida schimbul de experiență și bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competențelor acestora.

LAURA GEORGESCU, președinte C.N.A. "Prefațează, azi, doar un cadru legal de colaborare instituțională, ca să-i dăm dinamism. Aștept de la partea turcă obiectivele și un calendar clar, care să susțină schimbul de experiență între experții celor două autorități, pe durata președinției pe care România o va deține în primele 6 luni ale anului 2019. Și în materie de legislație și de reglementare, aici, noi vom fi cei care vom oferi un schimb de bune practici."

În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat României președinția Forumului Autorităților de Reglementare din domeniul Audiovizual din țările din jurul Mării Negre României, asta însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la București. Platforma Forumului Autorităților de Reglementare din domeniul Audiovizual din țările din jurul Mării Negre a fost înființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autoritățile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, de a consolida accesul universal la informare și de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial și responsabil în aceste țări. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conținut radio/tv prin care să se asigure protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, protecția minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural și pluralismul de opinii. Consiliul Național al Audiovizualului din România este garant al interesului public și unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare și responsabilitatea față de public în domeniul audiovizualului.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2