Ministrul Educației trage un semnal de alarmă în legătură cu situația absolvenților din țara noastră! Ecaterina Andronescu are o viziune cruntă despre viitorul României, în ceea ce privește numărul absolvenților de liceu. Aceasta a precizat, în cadrul unei conferințe, că este foarte îngrijorată de scăderea demografică din țara noastră, care va afecta profund învățământul preuniversitar. Andronescu a subliniat că în anul 2003, existau 4,3 milioane de elevi în învățământul preuniversitar, iar anul acesta, doar 2,65 milioane. Totodată, dacă în anul 2001, o promoție avea aproximativ 260.000 de elevi, în prezent, are doar 150.000. Dintre aceștia, la evaluarea națională susținută de elevii de clasa a opta, 55.000, adică un procent de 36%, au obținut note mai mici de 5. Andronescu a mai afirmat că nu crede că poate miza pe vreunul din cei 55.000 de elevi, că va obține o diplomă de bacalaureat și că va urma și o universitate.
Ministrul Educației a estimat că în următorii trei ani, România nu va avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu. Astfel, ministrul Educației se întreabă ce se va întâmpla cu facultățile din România. Principala soluție găsită de aceasta este atragerea studenților străini, care, după spusele ei, ar rezolva mai multe aspecte, precum internaționalizarea, atragerea unor taxe și asigurarea păstrării tuturor programelor de studiu. Pe lângă situația absolvenților, Ecaterina Andronescu a vorbit și despre plafonarea profesorilor din învățământul preuniversitar. Aceasta este de părere că odată ce au devenit titulari pe postul lor și au obținut gradul I, profesorii nu mai au niciun motiv să evolueze, în lipsa examinărilor periodice. Plafonarea cadrelor didactice are, potrivit declarațiilor ministrului Educației, efecte negative asupra rezultatelor obținute de elevi la examenul de Bacalaureat.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019