Autorităților române și reprezentanții Comisiei Europene și-au prezentat pozițiile privind evoluțiile economice recente la nivel național! Din cauza reducerilor fiscale, a creșterii salariilor din sectorul public și a creșterii pensiilor, deficitul public se află pe o traiectorie ascendentă. Totodată, săracia s-a extins, iar inegalitatea veniturilor se menține la un nivel ridicat. România nu a obținut nici rezultate concrete privind reformele administrției publice, iar mediul de afaceri prezintă puncte slabe. De asemenea, starea de sănătate a populației s-a îmbunătățit, dar se situează în continuare sub standardele U.E. Accesul la asistența medicală rămâne o provocare majoră și, în raport cu egalitatea de șanse are repercusiuni negative asupra dezvoltării copiilor și asupra îmbătrânirii populației.
EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor Publice
"Îmi doresc foarte mult ca România efectiv să fie o destinație clară și convingătoare pentru ca investițiile stăine să vină din această zonă a Europei.//Eu sunt convins că lucrurile se vor ține sub control, ceea ce înseamnă partea de deficit în acest an nu am niciun fel de temere. "
CRISTIAN WINZER, secretar de stat, M.A.E.
"Urmărim și impulsionăm acele procese necesare la nivel național pentru implementarea obiectivelor strategiei - Europa 2020 și a recomandărilor specifice de țară, elaborăm programul de reformă și planul de acțiune pentru punerea sa în aplicare."
Totodată, ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției a fost recent periclitată, arată raportul Comisiei Europene.
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Rezultatele bune obținute în continuare de instituțiile judiciare în lupta împotriva corupției au fost în mare parte puse sub semnul întrebării de evenimentele care au avut loc anul trecut. Potrivit autorităților europene, există riscul ca prin reformele în curs ale legilor justiției să fie afectată negativ independența sistemului judiciar."
Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...
Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.
Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...
Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...
Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019