În fața rezultatelor dezastruoase de la Bacalaureat, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că va cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinara, pentru modificarea Legii invatamantului. In ceea ce priveste vina pentru un astfel de rezultat, ministrul arata cu degetul spre predecesorii sai.
prin telefon: ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Dumneavoastră mă certați pe mine! Vinovații sunt alții! M-a nemulțumit pentru că subiectul gândit la liceele tehnologice a fost mai dificil decât cel pentru liceele de matematica."
prin telefon: LIVIU POP, fost ministru interimar al Educatiei "Problema este ce facem de acum încolo. Există mai multe variante de abordare. O abordare rapidă și radicală! Asta presupune susținere financiară din partea Guvernului, sau o susținere etapizată până în 2016, privind legea educației în vigoare pe examenul de bacalaureat."
prin telefon: ANTON HADAR, presedinte, F.N.S. Alma Mater "Practic, tineretul nu mai vrea să pună burta pe carte, să învețe atât cât le trebuie să ia un examen de bac. Ei nu își dau seama că fără acest examen, ei, practic, sunt niște persoane nesemnificative."
prin telefon: MIHAELA GUNA, presedinte, A.P.I.P. "Lipsa de motivație a cadrului didactic duce la ... Și iesirea lor din sistem! Sunt putine cadre didactice care lucrează cu elevii așa cum făceau înainte. Asta de la micșorarea salariilor au și început să vină."
Responsabilii din Educatie sunt de parere ca o solutie pentru iesirea din impas ar fi schimbarea modelului actual de bacalaureat și optarea pentru unul diferențiat. Ministrul Ecaterina Andronescu a dat asigurari ca modificarile nu ii vor viza pe elevii care dau Bac-ul in sesiunea din toamna, pentru ca "ar fi incorect fata de cei care au promovat acum". Deocamdata, sefii din Educatie se pregatesc sa faca o analiza in detaliu a rezultatelor bacalaureatului 2012.
Inițiativa de majorare a sancțiunilor aplicate parlamentarilor care absentează nemotivat a fost votată, marți, în plen. În urma votului, absențele nemotivate ale parlamentarilor vor fi sancționate cu 5% din indemnizația lunară brută...
Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, este pe cale să-și ia adio de la funcție. Potrivit unor surse politice, coaliția de guvernământ a luat, deja, decizia de scchimbare din funcție a lui Toni Greblă, iar Birourile Permanente Reunite...
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019