Municipalitatea din Buzău a găsit un mod inedit de a recicla impozantul pom de Crăciun, care a tronat în centrul orașului, în perioada sărbătorilor. Din brad va fi extrasă esența, care va fi adăugată, apoi, în băutură carbogazoasă tonică. Pentru asta, cetina verde a fost adunată și trimisă în Estonia, la singurul centru din Europa unde esența de conifere poate fi extrasă. Doi antreprenori, care dețin în Buzău o fabrică de bere artizanală, au venit cu această idee, pentru valorificarea cetinei pomului de Crăciun din Piața Dacia. Întregul proces va dura circa trei luni, iar sticluțele de 330 de mililitri cu esență de brad vor fi vândute, începând din primăvară, în totă Europa, în ediție limitată. Bradul din centrul Buzăului a fost donat orașului de către o familie care l-a crescut în propria curte, mai bine de 70 de ani. Arborele de peste 25 de metri înălțime i-a depășit cu mult, atât prin dimensiune, cât și prin frumusețe, pe ceilalți pomi care au împodobit centrul urbei, în ultimii ani.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019