Rectificarea bugetară “pozitivă” anunțată de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa este de fapt pe minus. Asta o demonstrează cifrele publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe abia vineri seară, după ora 22. Bugetul statului are scăderi de peste 1,3 miliarde de lei la capitolul venituri, dar și diminuări de peste trei sute de milioane la cheltuieli. Guvernul a tăiat 25 de milioane de lei din finanțarea programelor “masă caldă în școli” și “tichete pentru grădiniță”, ambele introduse anul trecut de fostul executiv. Datele vin după ce, atât ministrul de Finanțe, cât și premierul Mihai Tudose, au anunțat vineri că Executivul ar avea mai mulți bani și, că, în loc să taie fonduri, ar spori bugetele ministerelor. În loc de creșterea anunțată, din veniturile bugetului de stat au fost tăiate 1,3 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost reduse cu aproape 350 de milioane.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Cele mai afectate domenii sunt Educația, Transporturile și Dezvoltarea. Asta, în condițiile în care învățământul românesc este tot mai precar, Transporturile bat pasul pe loc în tot ce înseamnă proiecte de anvergură, iar Dezvoltarea este un cuvânt frumos... și atât!”
Astfel, se taie de la Transporturi peste șase miliarde de lei, iar de la Comunicații, Dezvoltare și Educație, cumulat, peste două miliarde și jumătate de lei. Ministerele care vor primi mai mulți bani sunt: cel pentru IMM-uri, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, dar și Ministerul Muncii. Totodată, au fost mărite fondurile pentru Președinție și Parlament, dar și pentru serviciile secrete. Șeful Finanțelor a anunțat că s-au realizat și "depășiri majore" ale planului de încasari în ultimele trei luni, ceea ce îi dă speranțe că 2017 se va închide "cu o realizare de plan mai mare decât cea din legea bugetului". El a prognozat și o creștere a economiei - cu 0,4 la sută. Asta, deoarece consumul a fost mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioada a anului trecut. Luat de val, a ignorat, însă, datele Băncii Naționale. De fapt, consumul de anul acesta este cel mai mare de după criză din 2009.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Problema pensionării polițiștilor, pusă pe tapet de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Potrivit ministrului, actualele reguli prin care se pot pensiona polițiștii și alți angajați ai MAI reprezintă ”o invitație la pensie” și această...
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Kavalec, în vizită la bazele militare de la Mihail Kogălniceanu și Deveselu! Marți, cei doi oficiali, împreună cu șeful Statului Major...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019