Restructurarea creditelor a devenit o practica des întâlnita în România din cauza scaderii veniturilor si cresterii restantelor. Bancile accepta, de cele mai multe ori, formula împrumutului, pentru care exista trei metode. Prima dintre ele si cea mai utilizata, reesalonarea creditului, presupune cresterea periodei de acordare si, implicit diminuarea ratei.
Banca este obligata sa ofere aceasta posibilitate contra unui comision.
Insa, reesalonarea presupune cresterea pretului total. O alta varianta este acordarea unei perioade de gratie. De aceasta posibilitate beneficiaza doar putini clienti si este o solutie temporara. De obicei bancile ofera pâna la sase luni în care clientul plateste doar principalul (fara dobânda si comisioane), ceea ce poate scadea rata pâna la 30% din valoarea initiala. A treia varianta este refinantarea, metoda care presupune un credit nou-contractat în conditii mai avantajoase decât cele initiale. Metoda poate fi optima, mai ales ca bancile au fost obligate prin lege sa scada comisioanele de rambursare anticipata la cel mult 1%. Mai mult, pentru creditele de nevoi personale aceste comisioane sunt, de cele mai multe ori, 0%. Metoda este recomandata mai ales celor cu credite pe perioade lungi, care nu mai pot fi reesalonate.
Percheziții de amploare în Capitală și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Mureș! Oamenii legii au descins la 45 de adrese, la persoane bănuite că au obținut credite de nevoi personale cu acte false.
Nivelul de trai al românilor, afectat de pandemia de coronavirus! O treime dintre români au deja salarii mai mici, iar jumătate au renunțat la orice cheltuieli, în afara celor de strictă necesitate.
Platforma IMM Invest, anunțată cu surle și trâmbițe de guvern, nefuncțională chiar la lansare! Platforma unde IMM-urile pot accesa credite garantate, ca parte a planului de repornire a economiei, s-a blocat la jumătate de oră...
Diferențele în cazul veniturilor și cheltuielilor românilor de la oraș, față de cei de la țară, sunt tot mai accentuate. Potrivit unui studiu al Institutului Național de Statistică, din salarii identice, o familie care trăiește la țara are o putere...
Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni! Potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naționale a României, indicele a urcat la 3,40%, limită la care mai ajunsese în 6 august 2018.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019