Comisiile de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au avut o întâlnire informală cu membrii Consiliului National al Audiovizualului, la solicitarea acestora. La dezbatere au participat președintele CNA, Răsvan Popescu, vicepreședintele Consiliului, Ioan Onisei și mai mulți reprezentanți ai societății civile și ai posturilor de televiziune. Din partea Opoziției, care este în continuare în grevă parlamentară, a fost prezent doar deputatul PSD Florin Pâslaru. Unul dintre subiectele abordate a vizat derapajele întâlnite în ultima vreme în audiovizual.
RALUCA TURCAN, președinte, Comisia de Cultură a Camerei Deputaților "Am încercat să găsesc o soluție legislativă pentru a preveni, pentru a interveni și pentru a da o mai mare forță CNA-ului, astfel încât spațiul mediatic românesc să fie unul al decenței, al echilibrului, al imparțialității."
Președintele CNA, Răsvan Popescu, a menționat că anul 2012, care este electoral, e unul greu pentru instituția pe care o conduce.
RĂSVAN POPESCU, președinte, Consiliul Național al Audiovizualului "Cred că acest moment, în care șase membri în decembrie termină mandatul, este un moment foarte bun pentru a încerca să promovăm, fiecare în felul lui, ideea că lucrurile nu mai pot funcționa așa."
Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a arătat că această dezbatere reprezintă un prim pas către rezolvarea problemelor din audiovizual. Si asta cu atât mai mult cu cât urmează perioade tensionate din punct de vedere politic și social.
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
Elitele avocaturii românești, premiate, joi seară, în cadrul celei de-a patra ediții a galei Romanian Legal Awards! 30 de trofee au fost acordate anul acesta, pentru a răsplăti eforturile, inovația...
De Ziua Națională a Adopției, autoritățile din România au tras un semnal de alarmă în rândul populației pentru ca oamenii să consțientizeze cât este de important ca un copil să crească într-o familie...
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...
În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019