Date companie
 
 
 
 

Rezultate slabe la Evaluarea Națională 2024

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Rezultate evaluare
 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2024, afișate miercuri, sunt cele mai slabe din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5, un procent mai mic, față de cele din ultimii trei ani. Rezultatele publicate arată că elevii au avut dificultăți mai mari la matematică.

LIGIA DECA, ministrul Educației ”Pentru prima dată, la Evaluarea Națională, lucrările au fost corectate în întregime folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Din punct de vedere al prezenței, la Evaluarea Națională a fost prezenți aproape 153.000 de candidați la fiecare dintre probele de limbă română și matematică și peste 8.300 de candidați la limba maternă.”

Cea mai ridicată prezență s-a înregistrat în București și în județele Neamț, Constanța, Ilfov, Tucea și Gorj peste 98% cea mai scăzută prezență s-a înregistrat în județele Teleorman, Brăila, Olt, Satu Mare și Bihor, unde au avut o rată de prezență între 89,3% și 91,4%. Conform ministrului Educației, Ligia Deca, la Evaluarea Națională au fost obținute doar 65 de medii de 10. 407 elevi au luat nota 10 la proba de Limba Română și 1.060 au luat nota maximă la Matematică.

LIGIA DECA, ministrul Educației ”Din punct de vedere al statisticilor naționale, la Limba Română, 77,6% dintre candidații prezenți au obținut note peste cinci, față de 73,98% la simulare. Procentul este așadar în creștere. La Matematică, 68,7% dintre candidații prezenți au obținut note peste cinci, față de 42,37% la simulare.”

Urmează etapa soluționării contestațiilor. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.


Rezultate slabe la Evaluarea Națională 2024

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2