Date companie
 
 
 
 

Risc de toxiinfecții alimentare, din cauza vopselelor de ouă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, vopsea, toxica
 

Vopselele de colorat ouă pot produce toxiinfecții alimentare, avertizează medicii, care ne îndeamnă să nu cumpărăm astfel de produse de la colț de stradă, ci de la producătorii autorizați. În piețele agroalimentare și-au făcut deja apariția comercianții de ocazie, care practică prețuri de trei ori mai mici decât cele ale vopselelor vândute în marile magazine.

TUDOR CIUHODARU, medic, Spitalul Sfântul Spiridon Iași: "Sunt potențial toxice, prin conținutul de plumb sau oxizi de cupru, staniu sau aluminiu. (...) Vopseaua se poate infiltra în porii oului infiltrându-se în albuș și gălbenuș. Adesea, toxiinfecțiile acuzate de acestea sunt grave și necesită terapie de urgență."

Specialiștii recomandă vopsitul ouălor prin metode tradiționale. Fie cu frunze de nuc sau de ceapă, fie cu vopsea făcută pe bază de pigmenți alimentari, pe care o găsiți doar în magazine.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2