Date companie
 
 
 
 

Roiul Perseidelor, la cote maxime în această noapte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : perseide, meteori, august, curent, noapte, astronomie, cer
 

Vești bune pentru pasionații de astronomie! Curentul de meteori Perseide va înregistra un maxim în această noapte. Perioada de activitate a fenomenului a început în 17 iulie și se va încheia pe 24 august. În această perioadă, pot fi observați, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent, și meteori ce par că vin din constelația Perseus. Din România nu se va vedea însă maximul, din cauză că la noi va fi zi, dar se va putea observa panta ascendentă și cea descendentă a maximului. Din orașele mari, vor putea fi observați doar 10-20 de meteori pe oră, în timp ce din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite, vor putea fi văzuți până la 100 de meteori pe oră. Cea mai bună perioadă de observare este, însă, după miezul nopții până spre dimineață. Potrivit specialiștilor în astronomie, meteorii pot fi observați și fără un instrument astronomic, urmărind pur și simplu bolta cerească.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Ce înseamnă acest fenomen? Pe cer se vede, de fapt, dâra luminoasă lăsată de o particulă cu un diametru de sub un milimetru. Această particulă aprinde aerul, atunci când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracțioune de secundă, acest fenomen este vizibil și de aici, de jos, de pe Terra."

Perseidele nu reprezintă însă o ploaie de stele, ci una de meteoriți. În timpul unei ploi de stele se pot observa câteva mii de meteori pe oră, acestea fiind foarte rare. Curentul de meteori Perseide apare de obicei, în luna august. Perseidele sunt cunoscute pentru că se manifestă într-o perioadă a concediilor și a vacanțelor, în care oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2