(AMBIANȚĂ IMN)
Festivitate amplă de început de an școlar, la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din București! La festivitate au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și alți oficiali. În ton cu proiectul ”România Educată”, oficialii prezenți le-au adresat mesaje încurajatoare elevilor, părinților și cadrelor didactice.
KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Dacă vrem profesioniști, atunci haideți să le recunoaștem importanța, să investim în formarea lor și să le dăm șanse egale. Toate aceste modificări nu pot fi, însă, operate fără o colaborare sinceră între școală, părinți și comunitate, în așa fel, încât să existe respect pentru rolul fiecăruia, încredere și ajutor reciproc."
SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației ”Școala se va schimba grație proiectului ”România Educată”, care are ca obiectiv principal realizarea unui just echilibru între susținerea echității, susținerea accesului fiecărui copil din această țară la un învățământ de calitate, pe de o parte, și susținerea perfomanței elevilor români."
CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București "Am făcut un tur de forță în această vară, pentru ca toate cele 67 de unități de învățământ pe care le avem, să poată să înceapă cursurile în condiții bune. Am avut efectiv multe investiții în mobilier școlar, am renovat, de la toalete, până la săli de clasă.”
Mulți dintre elevi au planuri și obiective clare în acest an școlar, pe care cadrele didactice își doresc să le susțină.
MARIA, elevă "Învăț la fiecare materie, îmi fac temele, poate particip și la unul dintre cluburile cu activități suplimentare."
ROBERT, elev "- Mă atrag colegii și profesorii care sunt ok. Chiar îmi face plăcere să vin la școală. - Ce ți-ai propus pentru acest an școlar? - Să-mi măresc notele și să-mi fac mai mulți prieteni, să nu mai existe neînțelegeri.”
TRAIAN PREDA, cadru didactic, Colegiul „Grigore Moisil” "Recomandările ar fi să încercăm să ne gândim ce așteptări avem de la elevi și ce fel de elev vrem să creăm, ce rezultate dorim să avem și în funcție de rezultate și ceea ce ne propunem să fie și măsurile în sensul acesta."
GABRIELA DIMULESCU, cadru didactic, Colegiul „Grigore Moisil” "Predau chimie și în principiu, experimentul de laborator este cea mai potrivită alegere pentru atragerea interesului copiilor."
Prin programul ”România Educată”, Executivul și-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ și investiții majore în creșe, grădinițe, școli, licee și universități. Totuși, părinții vor ca atenția guvernanților să se îndrepte și către rezolvarea unor probleme care îi îngrijorează. Cele mai importante sunt sănătatea copiilor, bullying-ul, materia stufoasă în care mai apar erori și informații perimate, precum și mulțimea de teme care consumă total timpul elevului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019