Deși nivelul de trai al românilor nu dă semne că a crescut, economia României duduie! Cel puțin pe hârtie. Potrivit Institutului Național de Statistică, economia țării a crescut în al doilea trimestru al acestui an peste așteptări, cu 5,9%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Mai mult, Eurostat a anunțat că România a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Conform datelor INS, Produsul Intern Brut a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier. Patru sectoare au avut o contribuție determinantă la creșterea economică: sectorul informații și comunicații, sectorul activităților profesionale, științifice și tehnice, de servicii administrative și de servicii suport, comerțul și industria. Pe partea de utilizare a PIB, economia a fost susținută în primul trimestru în principal de consum. Datele INS privind evoluția pozitivă a economiei României sunt confirmate de biroul european de statistică. Potrivit Eurostat, creșterea economiei României în al doilea trimestru al anului a fost de 5,7 la sută, cea mai mare din blocul comunitar, fiind urmată de Letonia, Cehia și Polonia. Starea economiei a fost motiv de contre în PSD, care a demis în iunie cabinetul Grindeanu pe motiv că nu a aplicat corect programul de guvernare. De altfel, după publicarea datelor INS, Sorin Grindeanu a afirmat că evaluarea internă din PSD în baza căreia a fost demis cabinetul pe care l-a condus ”nu a avut nicio legătură cu realitatea”, acest lucru fiind demonstrat de estimările creșterii economice a României în 2017.
Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.
România, codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor! Țara noastră a alocat în anul 2018 doar 580 de euro pe cap de locuitor, pentru sănătate, situându-se pe...
OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...
Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.
Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019