Romania, fara profesori! 41% dintre dascalii sub 35 de ani intenționează să părăsească sistemul de învățământ în următorii cinci ani, iar 29% nu sunt hotărâți în privința viitorului profesional. Datele unui sondaj realizat de Departamentul pentru Tineret al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ arata ca profesia de cadru didactic este considerată de societatea românească drept 'Cenușăreasa tuturor profesiilor'. La sondaj au participat 718 angajati din invatamant, iar peste 50% dintre cei intervievați au ales să lucreze în acest domeniu pentru că iubesc copiii sau din pasiune. Sunt și profesori care spun că au ales acest domeniu pentru că n-au avut altă opțiune. Salariul mediu net al cadrelor didactice, cu vârsta maximă de 35 ani este, potrivit răspunsurilor, de 203 euro. Potrivit repondentilor, peste 77% nu au în proprietate terenuri, 54% nu au locuință proprie și 52% nu au autoturism în proprietate personală'. Din salariu, 51 de procente sunt alocate cheltuielilor de subzistență (mâncare, întreținerea locuinței și chirie), 20% sunt repartizate pentru achitarea ratelor bancare. Cei mai puțini bani sunt alocați pentru vestimentație, cărți, formare profesională și petrecerea timpului liber.
Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră, potrivit unui sondaj realizat în 41 de orașe din România! Rezultatele au arătat că cel mai ridicat...
„Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.
Mai sunt doar trei săptămâni până vor începe școlile iar scenariile sunt discutate încă de autorități, pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță. Învățământul online rămâne o opțiune, așa că aproape 8000 de profesori din România și Republica Moldova s-au înscris la o nouă serie de webinarii pentru a învăța cum se predă online.
Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.
România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019