Ministrul Agriculturii de la Belgrad susține că scandalul laptelui contaminat izbucnit, miercuri, în Serbia, ar afecta întreaga regiune a Balcanilor, inclusiv România. Autoritățile române neagă însă aceste suspiciuni. Autoritățile sanitare din Serbia au dispus controale în zeci de ferme și au cerut retragerea din magazine a zeci de produse lactate, ca măsură de precauție.
MIHAI ȚURCANU, președinte, A.N.S.V.S.A.: : "Este o alertă la nivel european. În România, nu a ajuns lapte din acele loturi din sistemul rapid de alertă. Se fac controale, se recoltează probele și gestionăm foarte bine acest lucru."
Apărută în anii '60, aflatoxina sau toxina din Balcani poate exista în orice produs alimentar, așa că, potrivit presei de la Belgrad, în Serbia, nici ouăle și carnea nu vor scăpa verificărilor.
Investiție în România, după 10 ani de muncă în străinătate! Un tânăr din Mehedinți a demarat o afacere de succes în satul natal, cu banii strânși în anii petrecuți la muncă, în Germania.
Incident grav, la o școală generală din comuna Văleni, județul Vaslui! Șapte copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au fost luați de urgență cu ambulanța și duși la spital. Cel mai probabil, copiii s-au intoxicat de la fumul toxic degajat de sobele din clase după ce au pus pe foc ambalaje de la laptele primit la școală.
Alertă în județul Ialomița! Peste 20 de copii din clasele a cincea, a șasea și a șaptea, de la o unitate de învățământ din Fetești, au fost luați cu ambulanța chiar de la cursuri și transportați la spital, după ce au consumat laptele primit la școală. Elevii aveau stări de vomă, dureri de stomac și amețeli. Cazul este asemănător cu cel din județul Prahova...
O clipă de neatenție era cât pe ce să se transforme în tragedie, pentru o familie din Vaslui! Un copil de doi ani a suferit arsuri grav pe mare parte a corpului, după ce s-a opărit cu lapte. Părinții l-au lăsat nesupravegheat doar câteva secunde, suficient pentru ca băiețelul să verse peste el o oală cu lapte fierbinte. Ambulanța chemată de urgență l-a transportat pe copil la Spitalul de Urgență Bârlad.
Comisia Europeană dă undă verde "produsului montan"!Printr-un regulament adoptat de forul european, producătorii de alimente din zonele de munte pot menționa pe etichetele produselor sintagma "produs montan". La fel ca produsele tradiționale, și produsele cu specificația "montane" trebuie să îndeplinească anumite criterii. Astfel, mențiunea poate fi aplicată doar alimentelor obținute din carnea sau laptele...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019