Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2016, cu înghețarea la nivelul actual al taxelor plătite pentru acesta. Asta susține liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, că a fost promisiunea făcută de reprezentanții Ministerului Muncii la întâlnirea cu sindicaliștii.
BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa "Sunt 2 variante. Una consensualizată, 1.200 de la 1 ianuarie, dar cu condiția ca salariul cu contract de muncă și nedeterminat și 8 ore, impozitele și taxele la 1.200 de lei să fie egale cu cele plătite la 1.050. A doua variantă e necondiționată, de 1.200 de, susținută de sindicate și unele patronatre."
Varianta ca salariul minim pe economie sa fie majorat la 1.200 de lei, dar taxele si impozitele sa fie platite la salariul minim de 1.050 de lei, este sustinuta si de Patronatul Național Roman. Plafonarea impozitelor si a taxelor ar urma sa fie valabila doar in primul an de aplicare a majorarii salariului minim. Totusi varianta propusa de patronate, respectiv de a crește salariul la 1.200 de lei, dar să se plăteasca taxe aferente salariului din acest moment, ar putea să nu fie în avantajul angajaților.
DUMITRU COSTIN, președinte, B.N.S. "Dacă mergem pe varianta propusă de patronate, o să sărim din deficitul și așa extrem de riscant pentru România, iar comportamentul pieții muncii va determina angajatorii să-și țină salariații pe salariu minim, că plătesc taxe ca la 1.050, deci o să crească numărul salariaților angajați pe salariul minim."
VOX "Ministerul Muncii ține foarte mult la dialogul social și, având în vedere că sunt două variante, vom analiza și în zilele viitoare vom stabili acest lucru."
prin telefon: GHEORGHE IALOMIȚIANU, fost ministru de Finanțe "În momentul în care va crește salariul, bugetul nu va fi afectat, pentru că bugetul a fost construit pe un salariu de 1.050 lei."
Deși Guvernul Ponta a promis majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2016, premierul Cioloș a amânat luarea măsurii, având în vedere impactul estimat asupra economiei, mai ales asupra industriilor textilă și de mobilă, unde ar fi putut determina numeroase falimente. Membrii guvernului s-au reunit astăzi într-o întâlnire informală la Vila Lac 1. Au fost abordate subiecte legate de prioritățile pe ministere, respectiv Sănătate, Educație, Transporturi și Dezvoltare Regională, dar s-a discutat și despre posibilitățile privind majorarea salariului minim brut. Varianta finala privind majorarea salariului minim va fi stabilita pe 28 decembrie, dupa care masura va fi adoptata printr-o hotarare de guvern pe 30 decembrie.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Sindicaliștii din sistemul sanitar nu sunt de acord cu ordinul ministrului Sănătății, care va impune testarea periodică a personalului medical nevaccinat și obligativitatea suportării costurilor din buzunarul...
Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...
Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...
Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019