Aproximativ 200 de angajați CFR din București, Iași, Craiova, Constanța și Cluj vor trebui să dea socoteală în fața anchetatorilor, în scandalul șpăgilor încasate de controlorii de bilete. Noaptea trecută, polițiștii și procurorii brașoveni au ridicat un alt controlor acuzat de luare de mită.
AMBIANȚĂ polițiști și conductor acuzat: "- De ce v-au luat? Ați făcut ceva greșit? Nu cred...Nu știți de ce sunteți ridicat? (...) -De ce nu vă vedeți de treaba dumneavoastră? E mai frumos așa, nu? E adevărat că în CFR se obține șpagă."
În imaginile filmate pe parcursul flagrantelor se vede cum controlorii CFR primesc bani de la ofițerii sub acoperire, uneori în văzul celorlalți călători. Nici măcar nu se sfiau să-și numere banii primiți ca șpagă, în public. Nașii împărțeau apoi sumele obținute, cu angajații CFR care făceau supracontrolul. O parte din bani ajungea chiar mai sus. Asupra ceferiștilor au fost găsite sume importante de bani.
AMBIANȚĂ: "E numai atât. Cu această sumă de bani... Despre ce e vorba? Ați zis că nu mai aveți nicio sumă de bani asupra dumneavoastră."
AMBIANȚĂ: Filmati ce s-a scos!
Unii dintre controlori ascunseseră banii în coșurile de gunoi.
AMBIANȚĂ: "Un fișic de bănuți. Nu, imposibil. Nu cred. Ce avem noi aici?"
AMBIANȚĂ: "Ai cui sunt ăștia? E o zi bună. Nu știu."
Angajații care se ocupau de supracontrol mergeau la trei chioșcuri din Gara de Nord din București, de unde cumpărau reviste sau cafea cu 150-200 de lei. Banii în plus ajungeau la revizorii și directorii CFR Călători, care au fost duși, joi, la audieri de procurorii de la Parchetul din Brașov. Anchetatorii spun că șpăgile din ultimul an și jumătate depășește 200 de milioane de lei.
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Polițiștii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetățenilor, la nivel național, în decurs 24 de ore. Conform unui comunicat al Poliției Române, aceștia au organizat 426 de acțiuni, pentru a preveni faptele antisociale, și au intervenit la mii de evenimente, dintre care 2.107 au fost sesizate de cetățeni prin apel la 112.
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Fostul fotbalist la CFR Cluj, Gabriel Mureșan, candidat PNL la Primăria comunei Apold din județul Mureș! Fost sportiv de performanță, la ora actuală, antreprenor, Gabriel Mureșan are o planuri mari pentru Apold, acolo...
Desființarea unei treceri de pietoni peste calea ferată a stârnit revoltă în Beiuș, județul Bihor! În ciuda vremii nefavorabile, localnicii din cartierul Fabrica de mobilă s-au adunat în locul în care, în urmă cu două luni, a fost...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019