Drumeții în natură, admirarea principalelor obiective istorice si turistice din Oltenia si din Ardeal, iar in final descifrarea tainelor din spatele usilor Administratiei Nationale de meteorologie din Capitala. Acestea au fost doar cateva din activitatile educative extrașcolare din cadrul programului "Școala Altfel" la care au participat elevii scolii generale numarul 59 din sectorul 6 al Capitalei.
VOX: "A fost foarte interesant. Am invatat lucruri noi"
VOX: "E ceva nou. Mi-a placut foarte mult. Am aflat ca in tara sunt 163 de statii meteorologice."
DUMITRU BALTA, meteorolog : "Am vazut curiozitatea pe fetele lor si cat de atenti erau la unele explicatii."
Copiii s-au bucurat si de excursia organizata de profesorii de istorie si geografie ai scolii. Cei mici au putut vizita operele de arta ale lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu, dar si cetatea Devei, castelul Huniazilor, cetatea Albei dar si Sibiu.
VOX: "Am vizitat si Castelul Huniazilor, cetatea Devei, foarte interesant."
ANA ANDONE, profesor istorie: "Venim dupa o excursie de 3 zile, unde am vazut lucruri minunate."
Ministerul Educatiei a hotarat, in premiera pentru Romania, ca in perioada 2-6 aprilie 2012, in institutiile de invatamnt sa se desfasoare programul "Scoala Altfel". Este un program dedicat activitatilor educative extracuriculare si extrascolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, si competentele elevilor, in domenii cat mai diverse. Dupa "Scoala Altfel" urmeaza doua saptamani de vacanta. Aceasta incepe in 9 aprilie si se incheie in 22 aprilie.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.
UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.
Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019