Elevii au intrat de luni, in saptamana "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", săptămână dedicată activitaților extracurriculare si extrașcolare. Timp de 7 zile copiii au ocazia atât sa se recreeze la teatru, film, sau evenimente sportive , cat și să afle lucruri noi prin vizite la muzee sau așezăminte culturale. Elevii școlii gimnaziale numarul 59 din capitală au profitat de această ocazie și au vizitat Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, situat la 45 de kilometri de capitală. Aici au aflat lucruri interesante despre marele domnitor martir Constantin Brâncoveanu, de la moartea căruia se împlinesc anul acesta 300 de ani. Spre finalul excursiei, elevii s-au putut bucura de natură, au invățat primele lecții de echitație si au facut sport.
MIHAELA CAMELIA, elevă: "A fost o excursie foarte frumoasă și nu știam că atât de aproape de București este Palatul Brâncovenesc, a fost foarte interesant."
ERIC, elev: "A fost o excursie foarte frumoaasă la Palatul Brâncovenesc unde am putut vedea arhitectura brâncovenească, am putut invăța foarte multe lucruri despre Constantin Brâncoveanu, a fost o excursie foarte antrenantă, am văzut cai, am făcut echitație, am tras cu arcul.
LOREDANA TODEA, PR manager: "Ne bucurăm foarte mult de vizita acestor minunați copii în cadrul săptămânii altfel în cadrul resortului nostru situat aproape de București în satul Pitaru loc cu o încărcătură istorică dar și culturală deosebită, să nu uitam că aici s-a născut pictorul Nicolae Grigorescu și a locuit domnitorul Constantin Brâncoveanu."
Construit in anul 1698 de catre Constantin Brâncoveanu, pe locul unei curți boieresti din județul Dambovița, in localitatea Potlogi, Palatul Brâncovenesc aduce aminte de vremurile prospere din aceasta zona. Voievodul a daruit palatul fiului sau, Constantin. In momentul costructiei, palatul facea parte dintr-o curte, care detinea alaturi de acesta ruinele unor dependinte si Biserica Sfantul Dimitrie, care a fost zidita in anii 1683-1684. Palatul era impodobit cu decoruri speciale realizate in piatra sculptata sub forma de ghirlande din frunza de acant, crin, garoafa orientala sau lalele. In interior, camerele erau ornamentate cu modele florale, inspirate din cultura turco-persana.
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...
Elevii bucureșteni se întorc în bănci! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a hotărât ca toți elevii să se întoarcă fizic la cursuri începând de mâine. Decizia a fost luată ca urmare...
Elevii revin în bănci! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de mâine, toți copiii din grădinițe și din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor reveni fizic la școală.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019