Cu mai puțin de o săptămână până la startul noului anul școlar, sute de unități de învățământ din mai multe județe nu sunt încă pregătite să-i primească pe elevi. Motivele sunt diverse, de la lipsa autorizațiilor sanitare sau a învățătorilor pentru clasa pregătitoare, până la sistarea reabilitării clădirilor. În această situație se află și școala din localitatea dâmbovițeană Tătărani. Cei 130 de elevi nu vor avea încălzire în sălile de curs și vor folosi grupurile sanitare din curte.
AMBIANȚĂ "Asta este o toaletă europeană pentru anul 2012-2013, folosită de copiii prescolari și scolari... (...) Acest bidon este folosit de preșcolari pentru a se spăla pe mâini... (...) Aceasta este soba cu care încălzim această sala de clasă... Dacă vă uitați, toate stau să cadă."
Pâna acum, în școală s-au investit 50 de mii de lei, dar ar mai fi nevoie de încă o sută de mii.
CONSTANTIN PATRU, primarul comunei Tătărani "Noi am făcut toate demersurile necesare și mai avem speranța că noua conducere a Consiliului Județean ne va ajuta, dar cred că ați vazut câte datorii s-au preluat."
MIHAELA ANTON, purtător de cuvânt, I.S.J. Dâmbovița "90 au primit plan de confirmare deoarece nu îndeplinesc în totalitate criteriile de autorizare sanitară, motivele fiind lipsa apei curente sau fără sursă de apă potabilă."
ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "Noi am cerut inspectoratelor scolare să ne spună care sunt problemele și care sunt școlile care nu sunt igienizate și nu au autorizație sanitară. Școala e grija primăriei, așa scrie în lege."
În județul Dâmbovița, 15 școli nu au primit avizul sanitar de funcționare. La nivelul întrergii țări, aproape 20 la sută din totalul unităților de învățământ se află în aceeași situație.
Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...
Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.
UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură...
Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021, potrivit Hotărârii nr. 57 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și potrivit calendarului școlar. Anunțul vine în contextul...
Protest în Piața Victoriei din București, organizat de Federația "Solidaritatea Sanitară"! Sindicaliștii cer acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30% și sporul pentru...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019