Beneficiile cooperării teritoriale, analizate la Universitatea Titu Maiorescu din Capitală! Prestigioasa insitituție de învățământ a găzduit un eveniment organizat împreună cu Academia Europeană a Regiunilor și în parteneriat cu Executivul Regiunii Flandra a Regatului Belgiei și membrii Universității Titu Maiorescu. Conferința a reunit reprezentanții ai mediului academic din România și Regatul Belgiei, dar și reprezentanți ai Autorității Administrației Publice Centrale și Locale. Specialiștii au acordat o atenție deosebită necesității integrării cooperării teritoriale la toate nivelurile de planificare strategică.
IOSIF URS, președinte, Universitatea Titu Maiorescu
"Conferința internațională își propune să identifice și să cunoască posibilitățile de dezvoltare regionale și locale, teritoriale în scopul dezvoltării regionale și internaționale."
De asemenea, se dorește implementarea posibilelor soluții oferite de mediul academic pentru a crea lanțuri valorice inovatoare în vederea dezvoltării teritoriale integrate ca obiectiv al politicii de coeziune a Uniunii Europene.
Academicianul Eugen Simion, Doctor Honoris Causa al Universității Titu Maiorescu din Capitală. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității, în cadrul unei ceremonii impresionante, la care au participat personalități ale educației, cercetării, științei și culturii.
Moment de sărbătoare la Universitatea Titu Maiorescu, din Capitală. Medicul Herman Berkovitz a fost declarat doctor Honoris Causa, în cadrul unei ceremonii la care au participat mai multe personalități.
Ce mai recentă platformă de creare a unei zone de securitate de la Atlantic la Pacific a fost lansată în Capitală, în cadul unei conferințe desfășurate la Academia de Studii Economice. Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al Corpului Diplomatic acreditat în România, Ambasadei Republicii Kazahstan la București și Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică. Detensionarea situației mondiale...
Romania devine un pion important in stabilirea securitatii in zona euro asiatica. Conferinta Platforma de Securitate si Cooperare Europa-Asia gazduita de Academia de Studii Economice din capitala are rolul de a oferi un raspuns al elitei diplomatice romanesti, dar si europene, la noile schimbari in planul securitatii in zona europeana si asiatica. Participantii la conferinta au luat in discutie aceste elemente-cheie ale Platformei de Securitate si Cooperare in Europa si Asia si au oferit un raspuns initiativei de pace a Presedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev.
Se implinesc 90 de ani de relatii politice intre Romania si Irak! Cu aceasta ocazie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica a organizat conferinta "Irakul, trecut si prezent". La eveniment au participat personalitati ale lumii culturale si stiintifice romanesti si ambasadorul Irakului la Bucuresti. Diplomatul irakian a sustinut un discurs in cadrul conferintei, in care a prezentat importanta relatiilor dintre Romania si Irak.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019