Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se pregătește din nou pentru privatizare, la opt luni de la eșecul licitației câștigate de omul de televiziune Dan Diaconescu. Varujan Vosganian, spune că, în maximum 4 săptămâni, procedura de privatizare poate fi reluată, după ce se va crea un așazis S.P.V., adică o companie care să preia partea funcțională a Oltchim, respectiv activele, clienții și brevetele de invenții. Datoriile vor rămâne la vechiul Oltchim. Varujan Vosganian a anunțat că, luni, vor fi publicate pe site-ul ministerului condițiile pe care investitorii interesați de cumpărarea combinatului trebuie să le îndeplinească.
VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Construcția financiară va fi aceea a formării unui S.P.V. și care să preia partea funcțională a Oltchim, care se suprapune, în linii mari, cu tot Oltchimul. Vrem să includem și platforma pirolizei de la Arpechim, în această construcție. Datoriile vor rămâne la Oltchim. Oltchim 2 va fi curățat de datorii! Creditorii nu își vor recupera toate sumele pe care Oltchim le datorează."
Printre creditorii care vor suferi în urma anulării definitive a o treime din datoriile de aproape 800 de milioane de euro, acumulate de Oltchim, se numără trei bănci comerciale, precum și companiile Electrica SA, SALROM și CFR Marfă. Administratorul judiciar al combinatului, Gheorghe Piperea, spune, însă, că orice leu înapoiat băncilor ar trebui să fie considerat de acestea drept profit. Până acum, 8 companii și-au manifestat interesul de a participa la privatizarea Oltchim. Pentru a putea lua parte la licitație, investitorul trebuie să prezinte scrisori de bonitate bancară sau de confort, eliberate de bănci sau grupuri bancare de prestigiu, care să acopere măcar 25% din suma posibil de angajat. Totodată, potențialii investitori trebuie să aibă experiență în domeniul chimiei sau al petrochimiei. Administratorii judiciari ai combinatului au decis concedierea a aproape 1.000 de salariați, începând cu jumătatea lunii iunie. Fondul Monetar Internațional a solicitat însă lichidarea combinatului vâlcean.
Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.
Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...
Patru firme de construcții concurează pentru realizarea segmentului de 26 de kilometri ce face parte din Autostrada Transilvaniei și leagă localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș, din județul Bihor! Reprezentanții...
Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019