Date companie
 
 
 
 

Secretele ascunse în pielea omului, dezvăluite în fotografii expuse la Centrul Cultural Ceh

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : centrul, cultural, expozitie, fotografie, ceh, piele, petrovici, skin
 

Expoziție inedită de fotografie, la Centrul Cultural Ceh din București! Centrul Ceh și-a redeschis ușile pentru vizitatori, către galeria Future Museum, care devine, uneori, spațiu expozițional. Asta, după o perioadă lungă în care acest centru cultural a luat pauză. În spațiul deschis publicului a fost organizat vernisajul expoziției „The Other’s Skin”, semnată de artiștii Ana și Sever Petrovici-Popescu. Sever Petrovici-Popescu este doctorand al Universității Naționale de Arte București cu tema Fotosculptură. El explorează modul în care fotografia poate deveni un obiect tridimensional și ce se întâmplă atunci când o parte a fotografiei își lasă propriul context în urmă și este integrată într-o sculptură.

SEVER PETROVICI-POPESCU, artist „Lucrările mele pleacă de la premisa că societatea noastră este construită pe relații de subordonare, atât la locul de muncă cât și în familie. Relațiile între noi sunt unele de subordonare și nu unele de egalitate. Am ales pielea ca mijloc expresiv pentru că reține toate urmele agresiunii la care am fost supuși, fie fizice, fie psihice, sub formă de cicatrice. Încerc să găsesc un mod de a o transpune întru-un spațiu tridimensional fotografiei, încerc să transform un decupaj dintr-o fotografie într-o sculptură.” 

Ana Petrovici-Popescu are o licență în pictură și un master în sculptură, fiind în ultimul an de doctorat la Universitatea Națională de Arte București. Este interesată de conceptul de Celălalt, în care Celălalt este partenerul de viață sau propria piele. Preocuparea actuală este legată de piele ca loc de întâlnire cu Celălalt, dar și de identitatea personală dezvăluită prin aspectul pielii.

ANA PETROVICI-POPESCU, artist „Celălalt cuprinde o groază de chestii, doar că aici celălalt este este reprezentat în două, adică ia două întruchipări, fie este cel care nu se poate adapta în propria societate și este reprezentat de lucrările soțului meu, el abordează această temă și în cazul meu celălalt este migrantul, cel care trebuie să facă față noii societăți și să asimileze noi culturi și valori.” 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12-26 noiembrie la Centrul Ceh, un institut cultural ale cărui evenimente și programe au ca scop, pe lângă familiarizarea publicului român cu societatea și cultura cehă, și oferirea unui set de proiecte ce reflectă valori educative, artistice și sociale, în București și în restul țării, conectând publicul român la conținut cultural de calitate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2