Serverul care a împiedicat înscrierea copiilor în clasa pregãtitoare, în cursul dimineții, a fost reparat. Reprezentanții companiei care au realizat softul spun cã vor exista întotdeauna șanse sã aparã mici defecțiuni. În acest caz, se va apela la tradiționalele înscrieri, pe hârtie.
prin telefon FLORIN ILIA, vicepreședinte companie soft "Softul nu a avut nimic, a fost testat toata saptamana trecuta. (...) serverul e conectat al ups, o baterie de rezerva, problema e ca au fost multiple caderi.(...) Exisa o probabilitate de 0,01 la suta sa apara defectiuni, dar chiar si atunci exista varianta inscrierii pe formularele de hartie."
Cu această ocazie, deputații PDL, membri ai Comisiei de învãțãmânt a Camerei i-au cerut ministrului Cãtãlin Baba, sancționarea angajaților responsabili de nefuncționarea serverului. Și Opoziția a criticat proasta administrare de la Ministerul Educatiei.
CRIN ANTONESCU, președinte PNL: "E regretabil pentru ca toate aceste disfuncționalitãți nu plãtesc reformiștii, consilierii prezidențiali, ci copii și pãrinții."
prin telefon DOINIȚA CHIRCU, deputat PDL: "Am cerut ministerului sa faca o analiza si sa ia masuri."
prin telefon MARIA POPA, președinte FEN: "Trebuie sa plece toti cei care sunt vinovati de aceasta situatie si nu numai de aceasta."
CÃTÃLIN BABA, ministrul Educatiei: "În urma anchetei sigur vor exista mãsuri administrative, nu pot sã vã spun dacã vor fi demiteri, trebuie sã vedem dacã este vorba de neglijentã sau nerespectarea sarcinilor de serviciu."
Oficialii ministerului au explicat că în cursul nopții au fost două căderi de tensiune, care au cauzat „spargerea hardului“. La cinci minute după ce sistemul a fost reparat, acesta s-a blocat din nou, pentru aproximativ 15 minute.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.
Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...
Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019