Românii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți din calendarul creștin-ortodox. Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne Aproximativ 800.000 de români îi poartă numele, dintre care 510.000 sunt bărbați și peste 280.000 sunt femei.
COSMINA STOIAN, reporter ”Sfântul Nicolae a fost episcop în localitatea Mira de pe actualul teritoriu al Turciei. Potrivit cronicarilor bisericii creștine, a trăit în secolul al treilea și, în timpul vieții, ar fi săvârșit multe minuni. A vindecat suferinzi, i-a scăpat de chinuri pe cei posedați de demoni și a ajutat mulți tineri aflați în impas. Nu întâmplător, în memoria colectivă este păstrat ca simbol al dărniciei și al spiritului caritabil. Este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar și al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate și al celor acuzați pe nedrept.”
În tradiția populară românească se crede că de Sfântul Nicolae începe cu adevărat iarna. Se spune că, în această zi, moșul își scutură barba sură și începe să ningă. Iar dacă nu ninge, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit. Tot în popor se mai spune că, în nopțile sfinte de sărbători, când cerurile se deschid, preț de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.
Iarna s-a instalat în România. Țara noastra se confruntă cu un val de ninsori și de frig, care va menține temperaturile la cote foarte scăzute pe tot parcursul săptămânii.
La jumătatea lunii februarie, iarna își intră în drepturi, în România. Conform meteorologilor, ne așteaptă o perioadă cu ninsori, viscol și temperaturi foarte scăzute. Sâmbătă-dimineață, a intrat în vigoare un cod galben ninsori...
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
Un strat gros de zăpadă acoperă stațiunea Stâna de Vale din masivul Vlădeasa, județul Bihor, spre bucuria turiștilor de toate vârstele, care petrec sărbătorile de iarnă în acest loc de basm.
A venit Moș Crăciun! Copiii au trăit cea mai veselă și emoționantă noapte din an - noaptea de Crăciun. Moșul, cu tolba plină a ajuns prin toate casele, iar darurile au fost pe măsura așteptărilor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019