Simpozion omagial dedicat profesorului dr. ing. Nicolae. I. Manolescu! La Universitatea Politehnica din Bucuresti, foștii săi studenți, care îi calcă pe urme de mai bine de 59 de ani, s-au reunit pentru câteva momente emoționante. Profesorul Nicolae I. Manolescu a fost membru al Academiei Române, ctitorul Facultății de Transporturi, al cărei decan a fost timp de 15 ani, și fondatorul școlii românești de teoria mecanismelor și mașinilor.
PĂUN ANTONESCU, profesor
"Noi vrem să îi aducem un omagiu și pe această cale. În mod deosebit dânsul a fost profesor de teoria mecanicii și a mașinilor. Profesia pe care și eu am preluat-o de la dânsul.”
CONSTANTIN COCENESCU, dezvoltator, materiale rulante în România
”Am terminat facultatea în 1960 și domnul Manolescu era decanul facultății. Era o prietenie deosebită și din familie ne cunoșteam și am lucrat foarte bine. Am căutat să promovăm calea ferată în lume la indicațiile dânsului. A fost un real succes pentru ceea ce suntem astăzi.”
GHEORGHE FRĂȚILĂ, profesor
”Se poate spune că profesorul Manolescu nu era, nici facultatea de transporturi nu era. În `59 când s-a desființat institutul de căi ferate și a trecut ca facultate la Politehnică, Manolescu a avut inspirația să schimbe denumirile unor secții care să nu fie transferate.”
În amintirea ilustrului profesor, în holul Facultății de Transporturi a UPB a fost dezvelit în 1997 un bust din bronz al profesorului Nicolae I. Manolescu. De asemenea un bust din gips este prezent la Muzeul Politehnicii din Polizu.
De astăzi, România este în doliu național timp de trei zile, în memoria regelui Mihai! Pe durata doliului, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României și drapelul Uniunii Europene.
Omagiu adus Casei Regale, la 100 de ani de la Marea Unire! Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Capitală a fost gazda manifestării cultural-științifice intitulată "Onor Casei Regale! Rolul Monarhiei în făurirea statului modern prin Marea Unire de la 1918", organizată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Biblioteca Centrală Universitară, și Casa Corpului Didactic București.
Pelerinaj la Teatrul Național București, într-un ultim omagiu adus maestrului Mircea Albulescu! Trupul neînsuflețit al marelui actor a fost depus, astăzi, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București, apoi sicriul a fost transportat la Capela din Cimitirul Reînvierea. Pe la catafalcul din foaier s-au perindat de-a lungul zilei, colegii de scenă ai...
Activiștii de la Greenpeace România au adus un omagiu victimelor dezastrului nuclear de la Fukushima. Solidari cu semenii lor care au pierit sau au avut de suferit în urma accidentului de acum doi ani, ei au aprins în piața Universității din București peste două mii de lumânări pe o suprafață de șase metri pătrați, în semn de protest față de folosirea energiei nucleare.
Colegii Danielei Zaharie, soferița care a murit vineri, înainte de începerea campionatului de raliu organizat în județul Hunedoara, i-au adus acesteia un ultim omagiu. Încolonați cu mașinile personale sau de concurs, piloții au parcurs traseul pe care Daniela spunea, în urmă cu două zile, că-l va încheia cu succes. Moartea soferitei a dus la anularea competiției. Daniela Zaharie, cãreia i se mai spunea Schumi...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019