Institutul Național de Diabet, Nuctriție și Boli Metabolice "Prof. Dr. N.C. Paulescu", la ceas aniversar! După o gala de excelență, organizată vineri, la Palatul Parlamentului, peste 250 de medici au participat, sâmbătă, la simpozionul național "Prof. Dr. N.C. Paulescu". Evenimentele au fost organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Institutului de către prof.dr. Iulian Mincu, șeful Catedrei românești de Diabet. Cu acest prilej, specialiștii în diabetologie și boli de nutriție și-au exprima îngrijorarea privind incidența alarmantă a diabetului, pe plan mondial. Potrivit profesorului Constantin Ionescu Târgoviște, o somitate în diabetologie, semnale alarmante vin din toată lumea.
prof.dr. CONSTANTIN IONESCU-TÂRGOVIȘTE, șef Clinica de Diabet "Poate chiar din China cea mai puternică, întrucât acolo diabetul s-a înzecit în 20 de ani. A crescut de 10 ori, în 20 de ani."
prof.dr. GABRIELA RADULIAN, medic, Institutul "Prof. Dr. N.C. Paulescu" "De aceea este foarte important să reușim ca, prin optimizarea stilului de viață, să creem premisele pentru prevenția diabetului zaharat, în condițiile în care, în țara noastră, sunt aproximativ 800.000 de pacienți cu diabet zaharat."
Specialiștii în diabet și boli de nutriție mai spun că un puternic semnal de alarmă îl reprezintă și apariția bolii la persoane tot mai tinere.
prof.dr. CONSTANTIN IONESCU-TÂRGOVIȘTE, șef Clinica de Diabet "Dacă noi cunoșteam diabetul de maturitate cum se numea, apărând ca după 40 de ani, acum nu este rar să-l întâlnim și înainte de 20 de ani și chiar de 15 ani."
Autoritățile încearcă să atenueze fenomenul, prin aplicarea unui program de prevenire a îmbolnăvirilor. La recomadările privind combaterea sedentarismului și respectarea unei diete alimentare sănătoase, se adaugă activitatea de depistare a bolii și o atentă monitorizare a cazurilor existente.
prof.dr. GABRIELA RADULIAN, medic, Institutul "Prof. Dr. N.C. Paulescu" "Se realizează practic monitorizarea acestor pacienți, atât din punct de vedere al diabetului zaharat, cât și din prisma comnplicațiilor cronice redutabile ale acestuia, reprezentate prin nefropatia diabetică, retinopatia, arteriopatia sau neuropatia diabetică."
Implicat de mai mulți ani în munca de cercetare, profesorul Ionescu -Târgoviște spune că, în câțiva ani, odată cu cunoașterea cauzei profunde a diabetului, ar putea fi pus la punct și un tratament revoluționar al bolii care cunoaște o incidență tot mai alarmantă.
Este Ziua Mondială a Diabetului, o boală considerată drept una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI, marcată anul acesta sub genericul "Asistentul medical și diabetul". Astfel, este...
Medicii au confirmat al patrulea caz de coronavirus în România! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia de 38 de ani, deja diagnosticată cu COVID-19.
Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de mașini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial...
Numire controversată la conducerea Institutului Clinic Fundeni! Pe ultima sută de metri, Sorina Pintea, ministrul Sănătății în Guvernul Dăncilă, a numit-o manager interimar pe Adriana Cotel. Aceasta a fost președinte...
Elveția legalizează cannabisul medicinal! Un amendament la legea privind stupefiantele, propus de Consiliul Federal în Elveția, a fost aprobat în majoritate, în această săptămână, în cadrul procedurii de consultare...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019