"Educatie si creativitate pentru o societate bazata pe cunoastere"! Este genericul celei de-a șaptea ediții a simpozionului organizat de Universitatea "Titu Maiorescu" din București, cu participare internațională. Oameni de știință, doctoranzi, masteranzi și studenți și-au prezentat comunicările, în cadrul simpozionului, la secțiunile Drept, Psihologie, Informatică, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Teorie și Practică în Consiliere, Științe Economice, Știinte Sociale, Politice și Umaniste, și E-learning. În cadrul secțiunii Teorie și Practică în Consiliere s-a dezbătut rolul consilierului în România și cum anume se pun în practică standardele de calitate ale consilierii.
IOANA PANC, lector universitar "În acest moment, statutul consilierii în România este în dezvoltare, identitatea profesională a consilierului este încă incertă, oamenii se feresc să meargă la consilier, tocmai pentru că ideea de consiliere nu este suficient de bine înțeleasă la noi în țară, iar conferința noastră prin parteneriatul internațional și național, pe care l-am realizat, urmarește tocmai o mai bună definire, o înțelegere a profesiei de consilier."
Manifestarea a inclus și un curs postuniversitar internațional de ozonoterapie, organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu". Tehnicile ozonoterapiei au atras medici de la noi din țară și din străinătate, dornici să cunoască tainele acestui gen de terapie.
ȘTEFAN TIRON, medic primar ortoped "Este vorba de oxigen! Ozonoterapia se bazează pe faptul că însăși celulele umane, și anume ribozomii, celulele secretă ozon și atunci văzând că e o formă de apărare a organismului, noi introducem alături de oxigen, ozon în cantități foarte mici, pentru că, în concentrație foarte mare, ca orice altă substanță, poate fi dăunătoare și s-a văzut că aceste concentrați mici sunt foarte folositoare, fiind tratament de bază sau adjuvant în foarte multe maladii."
În timp, simpozionul organizat anual de universitatea bucureșteană a devenit un eveniment de referință în învățământul superior și în cercetarea științifică din România, prin calitatea contribuțiilor academice și prin deschiderea europeană și internațională.
”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...
Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Tinerii români aflați la studii în străinătate fac cinste țării în care s-au născut! Un exemplu este Cezara Hulber, o tânără de 21 de ani, din Oradea, care a absolvit, anul acesta, masteratul la Universitatea Birmingham...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019