"Educatie si creativitate pentru o societate bazata pe cunoastere"! Este genericul celei de-a șaptea ediții a simpozionului organizat de Universitatea "Titu Maiorescu" din București, cu participare internațională. Oameni de știință, doctoranzi, masteranzi și studenți și-au prezentat comunicările, în cadrul simpozionului, la secțiunile Drept, Psihologie, Informatică, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Teorie și Practică în Consiliere, Științe Economice, Știinte Sociale, Politice și Umaniste, și E-learning. În cadrul secțiunii Teorie și Practică în Consiliere s-a dezbătut rolul consilierului în România și cum anume se pun în practică standardele de calitate ale consilierii.
IOANA PANC, lector universitar "În acest moment, statutul consilierii în România este în dezvoltare, identitatea profesională a consilierului este încă incertă, oamenii se feresc să meargă la consilier, tocmai pentru că ideea de consiliere nu este suficient de bine înțeleasă la noi în țară, iar conferința noastră prin parteneriatul internațional și național, pe care l-am realizat, urmarește tocmai o mai bună definire, o înțelegere a profesiei de consilier."
Manifestarea a inclus și un curs postuniversitar internațional de ozonoterapie, organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu". Tehnicile ozonoterapiei au atras medici de la noi din țară și din străinătate, dornici să cunoască tainele acestui gen de terapie.
ȘTEFAN TIRON, medic primar ortoped "Este vorba de oxigen! Ozonoterapia se bazează pe faptul că însăși celulele umane, și anume ribozomii, celulele secretă ozon și atunci văzând că e o formă de apărare a organismului, noi introducem alături de oxigen, ozon în cantități foarte mici, pentru că, în concentrație foarte mare, ca orice altă substanță, poate fi dăunătoare și s-a văzut că aceste concentrați mici sunt foarte folositoare, fiind tratament de bază sau adjuvant în foarte multe maladii."
În timp, simpozionul organizat anual de universitatea bucureșteană a devenit un eveniment de referință în învățământul superior și în cercetarea științifică din România, prin calitatea contribuțiilor academice și prin deschiderea europeană și internațională.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
Un dealer de droguri a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un colet ce conținea peste 100 de grame de substanțe psihoactive. Conform comunicatului transmis de DIICOT, ”din actele de urmărire penală...
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Conform prevederilor ”ordonanței trenuleț”, studenții care urmează cursurile la zi beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2025, ora 00:00, de tarif redus cu 90% pe transportul intern feroviar la toate categoriile...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019