Sindicaliștii din transporturi sunt tot mai nemulțumiți! Ei nu au gasit întelegere pentru modificarea legii bugetului și pentru semnarea contractelor colective de muncă la RATB și Metrou. Din acest motiv, reprezentanții Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice ''Atu România'' și cei din cadrul Sindicatului Liber ''Metrou'' amenință că vor intra în grevă generală pe 30 septembrie. Ei vor să blocheze transportul public bucureștean, atât cel de suprafață cât și cel subteran. Joi, în Capitală, circa 300 de sindicaliști vor picheta sediul Guvernului, între orele 12.30 și 14.30. De asemenea, alți sindicaliști vor picheta prefecturile din orașele: Satu Mare, Brăila, Craiova, Sighișoara, Constanța, Ploiești, Iași, Suceava și Arad. În data de 17 septembrie, între orele 4 și 6,va avea loc o grevă de avertisment la Metrou urmată, în 18 septembrie, de un miting și un marș de protest.
ION RĂDOI, președinte, Federația ''ATU-România'': ''Ne aflăm acum în faza de declanșare a unei greve în coformitate cu legea și la metrou, ne aflăm într-o situație conflictuală și la RATB.''
ION RĂDOI, președinte, Federația ''ATU-România'': ''Discutăm despre riscul ca acest conflict să se generalizeze la nivelul acestei federații. Nu cred că ar fi plăcut nici pentru noi, nici pentru cei pe care îi servim, cred eu nici pentru autorități, care, din păcate, până acum nu au catadicsit să se oprească asupra acestor nemulțumiri.''
Ion Rădoi a menționat că, la 31 martie, contractul colectiv de la metrou a expirat, iar în decembrie se va începe negocierea unuia nou. Probleme mari sunt și la Regia Autonoma de Transport Bucuresti.
VASILE PETRARIU, prim-vicepreședinte, Federația ''ATU-România'': ''RATB-ul, practic, se regăsește în cea mai grea situație din ultimii 20 de ani. Până în momentul de față, avem în jur de 84 de milioane deficit, bani care trebuiesc completați, practic, la buget, pentru ca această regie să poată funcționa până la sfârșitul anului. (...) Practic, este diferența pe care primăria ar fi trebuit să ne-o dea, diferența dintre venituri și cheltuieli, pe care noi le avem în momentul de față.''
Prim-vicepreședintele "ATU - România'', Vasile Petrariu, speră ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să accepte rectificarea generală a bugetului privind transportul public.
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.
Ludovic Orban, revoltat din cauza situației Autostrăzii Lugoj-Deva! Premierul României a avut o reacție virulentă după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a prezentat, în timpul ședinței de Guvern, situația în care se află autostrada Lugoj-Deva.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019