Sistemul informatic CNAS, blocat din nou! Din cauza sincopelor în funcționarea cardului de sănătate, medicii de familie sunt nevoiți să trimită pacienții acasă. Președintele Asociației Medicilor de Familie București, Sandra Alexiu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care spune că medicii reclamă zilnic că sistemul informatic nu funcționează. Aceasta spune că medicii de familie primesc telefoane impertinente cum că ar fi mincinoși și că de fapt sistemul merge. Sandra Alexiu spune că cele mai mari probleme sunt la eliberarea rețetelor, pentru că nu funcționează componenta de validare și că nu se poate verifica pe site-ul Casei Naționale de Asigurări dacă pacienții care vin la medicii de familie sunt asigurați sau nu.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Președintele Asociației Medicilor de Familie București spune că, pe lângă problemele din sistemul informatic CNAS, medicii de familie sunt puși în situația de a se certa cu pacienții care înțeleg doar că medicul pe care îl au în față nu le poate oferi servicii medicale. Aceasta spune că în acest moment nu vede nicio rezolvare, având în vedere faptul că medicii semnalează în fiecare zi că există blocaje în sistemul online de sănătate."
Într-un comunicat difuzat joi, Casa Națională de Asigurări de Sănătate cere furnizorilor de servicii de sănătate să trateze responsabil problemele medicale ale asiguraților și să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora, având în vedere fluctuațiile apărute în funcționarea sistemului informatic. Circumstanțele apariției problemelor în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, imediat după încetarea unui contract de mentenanță, vor fi clarificate cu aportul unor specialiști, se mai spune în comunicat.
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...
Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.
Creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID-19, una dintre prioritățile Guvernului! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, aflat în vizită de lucru în Municipiul Timișoara.
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca persoanele asimptomatice, care au fost confirmate cu noul coronavirus, precum și cele simptomatice, dar care nu au comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019