Sute de mineri din Oltenia îsi vor pierde locurile de muncă! Administratia locala a decis că activitatea de subteran nu mai este rentabilă. Astfel, ortacii au la dispozitie mai puțin de doi ani până la termenul anuntat de autorități. Închiderea minelor i-ar scăpa de pericolul din adâncul pãmântului, dar, deocamdata, oamenii ignoră moartea pentru că, spun ei, au rate si copii de crescut. Tehomir este una din cele trei mine de subteran din Gorj de unde se extrage lignit. Construitã în anii '70, pare neschimbată după patru decenii.
VOX: "Meritã salariul de miner în Oltenia sã vã riscati viata? -Nu prea meritã, dar astea-s conditiile, nu avem altã alternativã."
VOX: "Venim sã ne întretinem familiile, avem rate la bãnci, copii la facultãti, în scoli, în altã parte, unde sã ne ducem?"
AMBIANȚĂ - dă drumul abatajului învechit
Minerii nu se plâng de condittiile de lucru. Devin sensibili atunci când se discutã de închiderea minelor.
VOX: "Am trecut si prin timpuri grele si usoare, si toti care am venit în `91 sperãm cã vom reusi sã iesim la pensie."
VOX: "Ideal ar fi sã ne putem pãstra locurile de muncã si sã iesim la pensie pe cale naturalã, la 45 de ani si 20 de ani de muncã."
Minerii nu mai au un viitor prea sigur, dupa ce, de la sfarsitul anului trecut, a incetat aplicarea regulamentului Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutoarelor de stat in industria carbonifera.
Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...
Protest în subteran! Sute de mineri de la carierele Roșiuța, Jilț Nord și Jilț Sud, din cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia, au întrerupt lucrul. Angajații de la Cariera Roșiuța, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat, aseară, grevei...
Peste 40 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia care au declanșat, marți, greva foamei au renunțat la protest, după ce în urma negocierilor cu directorii companiei s-a aprobat creșterea salariilor începând...
Hoții de cărbune, acționează din nou! După scandalul din septembrie când mai multe persoane au fost acuzate că au furat 50.000 de tone de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, un alt bărbat a fost reținut pentru furt calificat de lignit. Bărbatul a fost filmat pe un tren în mers, când arunca pe o porțiune de câțiva metri zeci de bucăți de cărbune.
Sute de mineri din Gorj sunt disperați! Rămași fără locuri de muncă, oamenii au luat cu asalt birourile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ca să își depună dosarele de șomaj. O femeie din Târgu Jiu a început să lucreze în minerit la vârsta de 17 ani. A muncit la Complexul Energetic Oltenia până când a fost trecută pe lista de disponibilizări colective. Acum și-a depus dosarul pentru șomaj.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019