Cozi la service-urile auto, pentru schimbarea anvelopelor de vară, cu cele de iarnă. Prima ninsoare i-a luat prin surprindere pe șoferii care, de teama amenzilor, se grăbesc să își echipeze mașinile. Potrivit legii, șoferii sunt obligați să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă pe toate drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Reprezentanții service-urilor auto spun că procedura de schimbare a anvelopelor implică foarte mare atenție.
MARIUS LEONTE, director service auto "Este foarte important ca indicele de viteză aderență la sol și indicele de acvaplanare să fie foarte bun. Recomand anvelope de calitate, nu cu o vechime foarte mare, datorită faptului că suntem obișnuiți să le purtăm ani de zile la rând în care reiese gradul foarte mare de uzură și, totodată, riscurile vieții noastre. Recomand, de asemenea, ca la temperaturi de plus 7 grade, anvelopele a fi înlocuite, datorită faptului că cele de vară nu mai au aderență la sol. Recomand niște anvelope de calitate."
VOX "- Am pregătit cauciucurile pentru iarnă, le-am echilibrat, le pregătim să meargă cât mai bine și corespunzător pe șoselele pe care le avem acum. - Ce indici trebuie să avem? - Cel mai bine e să fie pe zero, dar, în momentul în care sunt 20-30, le așezăm în așa fel încât să nu avem niciun fel de probleme."
Reprezentanții service-urilor auto le recomandă șoferilor să-și pregătească din timp mașinile pentru iarnă și să evite ieșirea în trafic cu autovehicule neechipate corespunzător.
MARIUS LEONTE, director service auto "Important este ca antigelul să fie schimbat și verificat, pentru că riscăm ca blocul motor să se fisureze. Mașina trebuie să îndeplinească condițiile de rulare. Atenție foarte mare la partea carosabilă. Pe timpul rece, există posibilitatea să avem polei, gheață și, atunci, există riscul de a derapa, de a provoca accidente, de a omorî oameni sau multe alte probleme."
Potrivit, Poliției Române, legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile. Șoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu anvelope neadecvate sunt pasibili de sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Acestea sunt echivalente cu sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.
Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...
Comisarii ANPC au dat amenzi de aproximativ 130.000 lei în urma unor controale făcute în mai multe magazine din București și Ilfov! Reprezenanții ANPC au găsit mâncare expirată, supă păstrată în sticle de plastic, frigidere și veselă murdare, iar în două cazuri au chemat Poliția. Comisarii au dat 38 de sancțiuni contravenționale și 12 avertismente.
Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...
Amenzi usturătoare în cazul imunizării unui bărbat cu rapelul Moderna în loc de Pfizer, la Centrul de Vaccinare nr. 5 Romexpo din București! Medicul coordonator și asistentul medical de la centrul de vaccinare...
Primăvara și-a intrat în drepturi, iar practicarea sporturilor de iarnă, în majoritatea stațiunilor montane de la noi, nu este favorizată de vremea caldă specifică acestei perioade. Cu toate acestea, pârtiile din Stâna de Vale sunt numai bune pentru schi.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019