Specialiștii de la DSV Brașov sunt în alertă! Două dintre cele mai folosite izvoare din orașul de sub Tâmpa sunt pline de bacterii periculoase! Inspectorii sanitar-veterinari au prelevat probe și au analizat mostre de la opt surse de apă.
DORIN ENACHE, directorul DSVSA Brașov: ''Rezultatele de laborator au fost transformate în buletine de analizã. Vom înștiinta evident unitatea administrativ-teritorialã legatã de potabilitatea apei din izvoarele pe care le folosesc brașovenii."
Autoritățile locale au promis că vor monta plăcuțe de avertizare la izvoarele Poiana lui Solomon și Sfânta Treime, ambele situate în cartierul Schei.
SORIN TOARCEA, purtător de cuvânt Primăria Brașov: "În funcþie de ce vom primi de la DSV, vom monta niste plãcute prin care sã-i anuntãm atât pe brasoveni, cât si pe turisti cã nu pot folosi apa din acele izvoare."
Chiar dacă pericolul este mare, localnicii continuă să bea apa din izvoare.
VOX: "-Pentru ce o folositi? -La mâncare. -Credeti cã este mai bunã? -Pãi aia de la robinet vine si cu râme."
VOX: "-De cât timp luati apã de aici? -De când eram copil. -Ati avut probleme de sãnãtate? -Nu."
dr. RADU MITREA, director centru medical Brașov: "Pentru oamenii cu imunitate scãzutã, pot face boli diareice acute, pot resimti vãrsãturi, se poate ajunge chiar la internãri în spital."
Acum un an, specialiștii au descoperit bacterii în alte trei izvoare din Brașov.
Se surpă faleza Dunării, la Galați! Mai multe gropi imense, apărute peste noapte, pun în pericol viața localnicilor. Cea mai recentă este o groapă cu diametrul de aproximativ trei metri și adâncimea de opt-nouă metri, apărută în zona pietonală, între două restaurante de pe faleză. Perimetrul a fost izolat cu saci de nisip. Este a doua groapă apărută pe faleza Dunării, după ce anul trecut, în aprilie, a mai apărut una.
Zboară cu 550 de metri pe secundă, ajung la peste 6.000 de metri altitudine și sparg norii încărcați cu gheață! Este vorba despre rachetele antigrindină, care protejează, astfel, peste 140.000 de hectare de culturi agricole, în județul Prahova. Din momentul în care se dă alarma de grindină, persoanele responsabile pentru lansarea rachetelor trebuie să acționeze contracronometru. În administrarea sistemului...
Eleva care a murit dupã ce a cãzut din tren a deschis intentionat usa vagonului si a fost trasã afarã de curentii de aer. Este concluzia expertizei judiciare realizată de ofiterii de la Politia Transporturi, în colaborare cu specialiști de la CFR. Oamenii legii au reconstituit întreaga scenã, chiar în vagonul în care s-a aflat victima. Reprezentantii Politiei Transporturi si expertii în siguranțã feroviarã...
Controversatul subiect de la proba de română a evaluării naționale, care a provocat haos printre elevi, părinți și specialiști, continuă să genereze dispute. Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a cedat presiunilor și a acceptat modificarea baremului și recorectarea tuturor lucrărilor. Astfel, vor primi punctaj maxim atât elevii care au susținut că propoziția este subiectivă, cât și cei care au scris că e predicativă.
Nu există risc de inundații, până pe data de șapte martie! Meteorologii spun că vremea nu se va încălzi brusc, iar zăpada care a acoperit sudul țării nu se va topi de pe o zi pe alta. Izolat, însă, debitele râurilor ar putea crește, iar acestea ar putea ieși din matcă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019