250 de milioane de euro, aceasta este suma pe care statul român speră să o încaseze în urma vânzării a 10-15% din acțiunile deținute la marile companii din energie. Statul a listat deja la bursă 15% din acțiunile pe care le are la transportatorul de gaze și speră să aducă, astfel, la buget, până la 90 de milioane de euro.
CONSTANTIN NIȚĂ, ministrul Energiei "Același lucru se va întâmpla și cu Nuclearelectrica, luna viitoare, în mai, și vom continua în toamnă cu Romgaz și Hidroelectrica!"
În cazul CFR Marfă sau cel al Poștei Române, companii aflate, de ani buni, pe pierdere, acestea au acumulat datorii substanțiale, fapt ce va îngreuna vânzarea acțiunilor statului. Potrivit anunțului oficial de privatizare a CFR Marfă, publicat, vineri, de Ministerul Transporturilor, prețul de pornire a licitației, pentru un pachet majoritar de 51 la sută din acțiuni, este de 180 de milioane de euro. Asta în condițiile în care doar fierul din vagoane valorează între 200 și 300 de milioane de euro. 9 aprilie este data limită până la care pot fi achiziționate dosarele pentru participarea la licitație, care va avea loc în 20 iunie. În ceea ce privește Poșta Română, privatizarea fost amânată până în iulie. Potrivit ministrului Comunicațiilor, Dan Nica, de preluarea Poștei Române sunt interesați zece investitori, care trebuie să facă dovada că sunt capabili să investească cel puțin 150 de milioane de euro. Reprezentanții sindicatelor spun că ar fi ideal ca astfel de angajamente să nu rămână doar pe hârtie.
BOGDAN HOSSU, presedinte, C.N.S. Cartel Alfa "Marea majoritate a investitorilor străini care au venit n-au prea investit. Au investit doar în comerț!"
La rândul său, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se pregătește să vândă acțiunile pe care le deține la aproape 50 din totalul celor 330 de companii aflate în portofoliu.
Exprimarea ”deficitară”, în contextul decizie CNA de a retrage de pe YouTube videoclipul în care jurnalistul Marius Tucă vorbea despre ”lovitura de stat”, îl pune într-o situație delicată pe Vasile Bănescu. APADOR-CH a cerut, vineri, retragerea...
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Conform comunicatului transmis, joi, de SRI, ”în urma acțiunilor specifice ale Serviciului Roman de Informații, în cooperare cu Direcția Generală de Informații a Apărării și cu Direcția Generală de Protecție Internă, procurorii...
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Statul, pus la dietă! Proiectul de buget pe 2025 prevede mai puțini bani pentru Administrația Prezidențială, Senat și Camera Deputaților. Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a anunțat că a prezentat bugetul în cadrul coaliției și s-a convenit reducerea cheltuielilor statului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019