Parlamentarii și-au votat noul statut. Deputații și senatorii au operat în plen mai multe modificări cerute de Curtea Constituțională. Aleșii au decis să modifice termenul în care parlamentarii, găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate, vor putea contesta raportul ANI. Acest termen a fost redus de la 45 la 15 zile. O altă schimbare se referă la perioada inițială de 6 luni în care se interzicea unui parlamentar aflat în conflict de interese să participe la ședințe. Astfel, această perioadă a fost stabilită acum la 30 de zile.
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Dacă asa este forma care s-a votat, da, sunt de accord. Noi nu avem inca o definire si o legislatie corecta si completa a conflictului de interese, ne cam jucam de-a conflictul de interese."
Parlamentarii au fost de acord și cu prevederea potrivit căreia orice dispoziție contrară Statutului se abrogă. Modificările aduse actului normativ au fost votate cu 360 de voturi "pentru" și 38 ''împotrivă''.
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Cred ca termenii dramatici in care s-a discutat despre superimunitate e, despre faptul ca alesii se pun deasupra altor cetateni, nepotrivit, pentru ca nu s-a intamplat nimic din lucrurile astea, si daca e sau nu contestabila la curte, vom vedea."
In 27 februarie, Curtea Constituțională a României a decis că este neconstituțională modificarea la Statutul deputaților și senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanță raportul de evaluare al ANI.
Condamnări în dosarul privind șantajarea jurnalistei Emilia Șercan de către foști șefi ai Academiei de Poliție! Fostul rector Adrian Iacob și fostul său adjunct, Petrică Marcoci, au fost condamnați de...
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...
Fostul politist Eugen Stan din cadrul Brigăzii Rutiere București, acuzat de mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare.
12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019