Alegerile europarlamentare 2014 nu au fost lipsite de incidente. Cele mai multe nereguli depistate au fost legate de mită electorală sau de votul multiplu. Cele mai multe nereguli sesizate au fost legate de mita electorală și de votul multiplu.
MONICA DAJBOG, purtător de cuvânt, M.A.I. "La nivel național au fost semnalate 300 de fapte care priveau posibile încălcări ale legii. 130 dintre sesizări, până acum, nu s-au confirmat."
La Baia de Fier, în județul Gorj, reprezentanții unui partid i-au acuzat pe adversarii politici că le-au au împarțit alegătorilor băutură și papuci. La Alexandria, reprezentanții a doua formațiuni politice și-au împarțit pumni și picioare, în timp ce oamenii intrau la vot. Primarul localitații Băltești din Prahova s-a ales cu dosar penal, după ce a votat în locul unui localnic. La Cluj, un lider local PSD a depus plângere la poliție, după ce a fost înjurat de soferul unei dubite plină cu afise PMP.
AMBIANTA "- Nu vă supărați, de ce faceți campanie electorală în ziua votului? - Dumneavoastră sunteti cine? - Nu sunt de niciunde, dar știți că încălcați legea? - Dumneavoastră fiind cine? Dumneavoastră mă filmați?"
Sute de masini au fost vandalizate în Dâmbovita, unde proprietarii au găsit postere lipite pe parbrize.
AMBIANTA "Uite ce e lipit aici! E pus și invers."
Incidente au fost si la Râmnicu Vâlcea. În curtea unei sectii de votare au fost gasite materiale electorale si steagul unui partid.
VOX "Partidul nu știu dacă riscă ceva, dar cei care fac treaba asta pot risca dosar penal."
În Ialomița președintele unei secții de votare a alertat poliția pe motiv că ar fi dispărut 5 stampile de vot. Nu mica i-a fost mirarea când a gasit ștampilele chiar la el acasă.
VOX "Cele 5 ștampile de vot au căzut în punga mea prapadită. Neștiind, am anunțat și, apoi, am mers cu un polițist acasă și le-am găsit în pungă."
În comuna Dimitrie Cantemir din judetul Vaslui patru președinți ai secțiilor de votare au fost înlocuiți de prefect, după ce, cu o zi înainte de scrutin, au plecat acasă cu ștampilele de vot. La europarlamentarele 2014, peste 30.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au avut ca principală misiune paza secțiilor de votare, misiune care a continuat și pe parcursul nopții până când buletinele de vot, procesele verbale și celelalte materiale destinate votării au ajuns la birourile electorale județene.
Șeful Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor, Petre Neacșa, a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Măsura a fost luată în dosarul privind cumpărarea de nave la suprapreț...
Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile...
Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...
Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019