Tinerii picați la examenul de maturitate s-au orientat rapid către școlile postliceale, care nu solicită diploma de bacalaureat. La Cluj-Napoca, atât postlicealele sanitare, cât și cele cu alte profiluri au devenit subit colacul de salvare a sute de tineri.
AMBIANȚÃ (elevã venitã sã se înscrie):"-Sunteți cu diplomã de bacalaureat?-Nu, fãrã. Fãrã bac. -Din ce cauzã ați ales sã veniți la școalã sanitarã? - Din cauza faptului cã îmi place sã ajut foarte mult oamenii."
În Cluj, circa 3.000 de elevi nu au luat examenul de bacalaureat în acest an.
VOX: "- De ce ai ales o școalã postlicealã? - În primul rând pentru cã am cãzut la bacalaureat. Și aici m-am gândit cã e cel mai bine sã vin."
VOX: "Dacã nu mi-am luat bacalaureatul, pot sã spun cã acesta este un rost în viațã. Se poate și în altã țarã dupã aceea, depinde acum."
CORNELIA MURESAN, director scoala postliceala: "Este o afluențã de tineri, dupã rezultatele bacalaureatului din toamnã. Numãrul lor este mai mare pe zi. 10-12, cam asta este media. Pentru unii, probabil motivul este faptul cã nu și-a luat examenul de bacalaureat."
Taxa percepută de școlile postliceale este de aproximativ 1.600 de lei pe an.
Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.
Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.
Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...
Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului.
Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019