Cea de-a treia ediție a Târgului pâinii, în cadrul căruia este marcată Ziua Satului Românesc, se desfășoară în acest weekend în incinta Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti, din Capitală. Vizitatorii sunt așteptați cu peste 100 de produse atestate tradițional din cele peste 750 înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale din mai multe județe și București, dar și cu produse din alte state.
"Astăzi am venit cu produse algeriene, la Muzeul Satului. Românii, în general, au preferat lipia umplută, toate produsele noastre sunt pe bază de griș făcute pe plită, la cuptor, mai sunt și niște salate de vinete, roșii. Lipie umplută cu roșii, ardei și ceapă."
BOGDAN BUCUR, primar, comuna Rășinari
"Am adus pâine, bineînțeles fiind Târgul pâinii, gemuri, sirop-uri și bineînțeles plăcinta noastră tradițională care se face de Rusalii, plăcintă cu urdă căruia noi îi spunem vărzar."
"Printre favoritele românilor sunt cele pe bază de carne, de asemenea, avem și cu brânză și verdeață sau cele puțin mai dulci, //...// sunt cele pe bază de brânză uscată și struguri."
"Ce am luat eu, am luat dacă se vede, șunca asta, e cumva de curcan, dar mă gândesc că sunt produse de casă, de curte, care nu au E-uri, am luat o pâine, chiar dacă e albă, eu am vrut mai neagră, da asta am nimerit-o."
Târgul este deschis până duminică.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019