Ninsorile au trecut, dar Capitala este, încă, plină de mormane de zăpadă. Pe unele străzi, traficul este încă îngreunat din cauza nămeților înghețați. Circulația pietonală, este, de asemenea dificilă, din cauză că multe trotuare sunt acoperite de mormane de zăpadă sau de un strat de gheață.
VOX "- Nu aveți pe unde să mergeți? - Nu"
AMBIANȚĂ "Aaa, pai pe unde să mergem?"
Cei mai vulnerabili în fața nămeților sunt vârstnicii.
VOX "Soția mea a căzut, ieri, pe acolo, exact unde spuneți dumneavoastră. O doare mâna, o doare piciorul, s-a lovit la cap. De vină sunt cei de la firmele cu lopețile, care se plimbă de colo colo și cauta câte un ciubuc.”
VOX "Am văzut pe trotuare, și pe partea asta, și pe partea cealaltă! Adevărul, ăsta este! Eu stau puțin mai încolo și am dat-o noi, chiar dacă suntem bătrâni, aștia tineri nu prea vor să facă.”
Țurțurii sunt un alt pericol de care trebuie să se ferească bucureștenii. Într-o singură zi, opt studenți au ajuns la spital după ce au fost loviți de gheața căzută în zona Universității.
NATALIA MANOLESCU, reporter, "După viscol, zăpadă și ger, românii sunt amenințați de țurțuri! Acum, când termometrele arată temperaturi pozitive, țurțurii încep să se dezghețe, se desprind de pe acoperișuri și balcoane și astfel pot răni trecătorii. Oamenii sunt sfătuiți să fie prudenți când se deplasează pe lângă clădiri, să nu permită copiilor să se joace în zone periculoase și să nu-și parcheze automobilele în preajma imobilelor."
Conform legii, la 24 de ore după ce s-a oprit ninsoarea, asociațiile de proprietari si comercianții sunt obligați să curețe zăpada și țurțurii de pe imobilele pe care le au în proprietate sau administrare. Amenzile se încadrează între 200 și 500 de lei, pentru persoanele fizice, iar, pentru persoanele juridice, între 500 și 2.000 de lei. Până acum, 1.500 de bucureșteni au fost sancționați.
Traficul rutier a fost îngreunat vineri-seară, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, din cauza căderilor de pietre de pe versant și a unui arbore care s-a prăbușit pe carosabil. Bucățile de stâncă și copacul au ajuns pe șosea în urma...
Acțiune împotriva traficului de persoane și a faptelor de proxenetism! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 19 ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Grupare de traficanți de migranți, anihilată! Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Sibiu și Gorj, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera traficului de migranți.
Val de avalanșe, în zona Bâlea din munții Făgăraș! Conform specialiștilor de la Avalanșe în Carpați, valurile de zăpadă sunt de dimensiuni mici și medii. ”În urma încălzirii accentuate și a ploilor din ultimele zile au fost semnalate...
Cetățeni moldoveni, reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, județul Vaslui au depistat un cetățean sirian care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu ajutorul a doi cetățeni din Republica Moldova, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenția de a ajunge în Germania, pentru a-și căuta un loc de muncă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019