Speranțe pentru pacienții cu arsuri grave. Noi centre de tratament și recuperare vor fi deschise în trei orașe mari din România. Proiectul va fi finanțat cu ajutorul Băncii Mondiale.
RAED ARAFAT, secretar de stat în Ministerul de Interne: "Vorbim de încă trei centre, vorbim de Târgu Mureș, Timișoara și Iași, (...) fiecare centru nu va avea mai mult de opt paturi, dar cu toate anexele speciale și săli de operații și băi speciale, ca să poată să fie salvați."
Programul este dezvoltat de Inspectoratul pentru situatii de urgență, în colaborare cu Ministerul Sănătății și cu Banca Mondială.
VICTOR PONTA, premierul României: "Sunt absolut convins că (...) va fi un model pentru multe alte țări din regiuni și va avea eficiența de a salva mai multe vieți și de a păstra acel uriaș grad de încredere pe care îl aveți în fața cetățenilor."
Un model care începe deja sa fie preluat de vecini, mai ales de cei din Republica Moldova. A fost semnat deja un acord de colaborare între guvernul de la Chișinău și cel de la București, pentru o intervenție comună în caz de urgență.
RAED ARAFAT, secretar de stat în Ministerul de Interne: "Elicopetele din Iași și Galați pot intra în Republica Moldova, să intervină la solictarea colegilor de acolo și al doilea aspect este crearea unui modul de SMURD în raionul Bălți."
Din vară, baza din orașul Bălți va deveni funcțională. România a trimis deja acolo medici și pompieri pentru specializare. Pe lângă deschiderea celor trei centre de tratament și recuperare, va fi modernizat și Spitalul de Arși din București.
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...
Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.
Creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID-19, una dintre prioritățile Guvernului! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, aflat în vizită de lucru în Municipiul Timișoara.
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca persoanele asimptomatice, care au fost confirmate cu noul coronavirus, precum și cele simptomatice, dar care nu au comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019