Părinții copilei paralizate acum 7 ani după o injecție cu ampicilină cer să se facă dreptate. Este vorba despre o minoră din județul Bistrița-Năsăud, care acum are 12 ani. In 2006, fetița a fost dusă la Spitalul Orășenesc din localitatea Năsăud din cauza unei răceli. Un medic i-a administrat injecția, fără să o testeze pe micuță pentru a stabili dacă este alergică. La scurt timp, pacienta a intrat în șoc anafilactic, apoi în stop cardio-respirator. De atunci, fetița este paralizată, iar părinții ei cer acum daune morale.
CĂLIN RUSU, avocat: "Sunt de la 500.000 euro la un milion de euro pentru fiecare parte implicată, respectiv părinți și copil. - Și în total, cam câți bani? -Cerute sunt peste 3 milioane euro."
Doctorul care a tratat-o fost audiat mai bine de trei ore, însă la ieșire a refuzat să facă orice declarație.
AMBIANȚĂ: "-Domnul doctor, haideți să vorbiți cu noi. -Nu acum, după proces. Acum, nu."
Părinții au cerut o nouă expertiză medicală, deși sunt deja două anchete finalizate: una la Colegiul Medicilor din Bistrița-Nãsãud, iar alta la București. Colegiile au absolvit-o, însã, de orice culpă pe Rodica Ianul, cadrul medical acuzat de părinții fetei.
CĂLIN RUSU, avocat: "-Din pãcate, din moment ce va fi o nouã expertizã medico-legalã, care va suporta toate cãile obișnuite de atac, cred că va dura mult. -De ce este nevoie de o nouã expertizã? -Pentru cã s-a considerat cã probele trebuiesc administrate nemijlocit în fața instanței și atunci și o expertizã, indiferent câte au fost fãcute, trebuie făcută din nou."
SORIN CÂRCU, tatăl fetiței: "- Nouă ne pare bine că am ajuns în sfârșit aici dupã 6 ani. (...) -Credeți cã se va face dreptate în acest caz? -Eu sper, sper sã se facã, pentru asta am și ajuns aici."
Potrivit specialiștilor, există puține șanse ca minora să mai iasă din starea vegetativă permanentă.
A fost înregistrată prima plângere penală în dosarul bolnavilor de COVID-19 decedați în urma defectării instalației de oxigen din tirul A.T.I. de la spitalul „Victor Babeș” din București, în 12 aprilie.
Anchetă la centrul de plasament din Voluntari, județul Ilfov, în cazul copilului bătut de un paznic pe motiv că sărea pe o saltea. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.
Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul în care era acuzat...
Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...
Curtea de Apel București a avut pe rol, astăzi, primul termen în dosarul în care satul prahovean Gornet contestă decizia prin care a fost plasat în carantină. Decizia carantinării a fost dată după ce s-a raportat...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019