Bucurie maximă pentru localnicii și turiștii care vizitează rezervația de urși de la Zărnești, județul Brașov! Aceștia au acum la dispoziție un trenuleț cu 24 de locuri, adus special din Franța, contra sumei de 25.000 de euro.
CRISTINA LAPIȘ, președinte, Asociația "Milioane de Prieteni": "Am ales această soluție pentru că sunt multe persoane care nu au posibilitatea fizică să urce și le este greu."
Cum drumul este prea lung până la cei 75 de urși, cei mai mulți dintre turiști mergeau până la jumătatea rezervației, după care se întorceau. Acum, cu ajutorul trenulețului, turiștii fac două opriri.
AMBIANȚĂ manager rezervație: "Urșii obișnuiesc să se bălăcească, dimineața, în piscină."
Prima oprire este la piscina urșilor, acolo unde turiștii pot vedea cea mai mare parte a rezervației, iar cea de-a doua, la centrul de vizitare, de unde pot cumpăra suverniruri sau pot viziona un documentar despre rezervație.
LIVIU CIOINEAG, manager rezervație: "Ursului îi place mierea, dă buzna peste stupi și se servește singur. Noi am decis să fie mai civilizat. Am adus mierea la urs. Se taie franzela, se pune mierea înăuntru și se aruncă peste gard, e un deliciu pentru ei."
VOX: "Mi se pare impresionant, cât de bine sunt îngrijiți, și mă bucur că există în România așa ceva. Mai ales pentru copii, e foarte atractiv."
VOX: "Eu nu mă gândeam că ajungem în România la acest nivel. "Mi-a mai plăcut ursul mare, negru, care spune că e orb."
Rezervația de Urși de la Zărnești se întinde pe o suprafață de 70 de hectare, fapt care o situează pe primul loc în lume. Investiția a fost suportată de Asociația Mondială pentru Protecția Animalelor și de Asociația de Protecție a Animalelor "Milioane de Prieteni", din Brașov.
Val de avalanșe, în zona Bâlea din munții Făgăraș! Conform specialiștilor de la Avalanșe în Carpați, valurile de zăpadă sunt de dimensiuni mici și medii. ”În urma încălzirii accentuate și a ploilor din ultimele zile au fost semnalate...
Tot mai frecvent, salvamontiștii maramureșeni sunt solicitați să intervină pentru salvarea ucrainenilor care trec granița în țara noastră și ajung să rătăcească pe cărările înzăpezite ale munților Maramureșului.
În fiecare an, pe 6 ianuarie, preoții cheamă Duhul Sfânt asupra apelor de pe tot cuprinsul țării, cinstind, astfel, Botezul Domnului în apa Iordanului. Boboteaza, această mare sărbătoare creștină, este celebrată conform tradiției...
Grecii mențin măsura testării la graniță, pentru toți turiștii care călătoresc pe cale terestră, indiferent dacă persoanele sunt, sau nu vaccinate. Atenție însă, procedura testării se va face, la fel ca până acum...
Peripeții în noaptea de Înviere, pentru o familie din Craiova! Oamenii au cerut ajutorul jandarmilor montani, după ce mașina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă, în localitatea Runcu...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019