Ipoteza că asasinul studentei japoneze, criminal în serie prins din întâmplare, capătă tot mai mare greutate. Principalul suspect, Nicolae Vlad, este acuzat cã a mai omorât o femeie, cu 10 zile înainte de comiterea crimei de la marginea pãdurii Otopeni. Mai mult, anchetatorii il suspectează cã a mai comis 6 violuri si 5 tâlhãrii. În total, individul este cercetat în sapte dosare penale.
AMBIANTA "- La ce filmati, ma, p...s pe nasul vostru! - Dar de ce jignesti? - Baga mi-as p...a in gura mătii."
In acest moment, Nicolae Vlad este cercetat pentru douã omoruri, trei violuri si douã tâlhãrii. Suspectul nu a vrut sã declare nimic în fața procurorilor. Individul va fi supus unei expertize psihiatrice, în zilele urmãtoare, într-un spital-penitenciar. Cele trei expertize ADN fãcute până acum vor fi gata sãptãmâna viitoare.
AMBIANTA "- Ai dat declaratii pentru toate crimele? - Nu! - Nu tu ai violat-o pe japoneza? - Nu! - Dar pe vecinele tale cine le-a violat? Tu ai fost? Nu ti-e teama ca vei sta toata viata in puscarie? - Nu ma intereseaza? - Ce te determina sa ucizi? Ai fost maltrat in copilarie? - Da."
În seara de 15 august 2012, într-o zonă împădurită de lângă Corbeanca, județul Ilfov, în imediata apropiere a Drumului National 1, tânăra japoneză Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, a fost violată și ucisă. Potrivit anchetatorilor, cauza morții a fost asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală. În scurt timp, oamenii legii au pus mâna pe suspectul principal: Nicolae Vlad! În timpul cercetărilor preliminare, s-a constatat că există similitudini între uciderea tinerei japoneze și alte cazuri de violuri și crime comise de-a lungul timpului, în zonă. Astfel a apărut și ipoteza că Nicolae Vlad ar putea fi un criminal în serie din categoria Râmaru.
Percheziții domiciliare, într-un dosar privind lucrări ilegale executate în Parcul „Regele Mihai I”, fost Herăstrău, din București! Mai multe persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea unor lucrări de demolare...
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.
Ambulanțierii se pregătesc de proteste. Angajații din serviciile de ambulanță, au anunțat că, miercuri, 4 noiembrie, au programat un protest la nivel național, în intervalul orar 10.00 – 12.00, până marți, premierul...
12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019