Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare i-a determinat pe părinți nu doar să-și schimbe domiciliul în acte, ci să se declare chiar de altă etnie, pentru a putea avea acces la școala dorită. Astfel, zeci de părinți români s-au declarat de etnie germană pentru ca micuții lor să urmeze un liceu german. Nicio autoritate din România nu are voie să-i pună pe părinți să-și dovedească etnia, așa că școlile cu predare în limba germană sunt obligate să aprobe înscrierea aplicanților aflați într-o astfel de situație. Dacă știu sau nu limba lu Goethe, se va vedea abia în septembrie.
PETER SRAGHER, părinte: "Unul s-a dus să-și fotografieze crucea bunicului, care dovedește că este de etnie germană (...) și acuma te vei trezi cu 80 de Popești, 50 de Ionești, care nu și-au schimbat niciodată numele, că sunt deodată fiul lui stră stră strănepotul lui Geothe și al lui Heine. Vorba lui Eminescu: mă plimb cu ghete și haine. (...) Eu am făcut liceul german, mă numesc Sragher, dar nu sunt de etnie germană. Tanti-mea, frate-miu, bunica-mea, bunicul, străbunica, străbunicul au făcut liceul german și eu trăiesc cu stresul că o să vină Ionescu, Popescu, Georgescu."
Ministerul Educației a interzis sub orice formă testarea copiilor la clasa I și clasa pregătitoare. Între timp, ministerul s-a răzgândit și a transmis școlilor că-și pot testa copiii în a doua perioadă de înscriere, printr-un dialog.
OANA BADEA, secretar de stat, Ministerul Educației: "Pentru că se numește clasa pregătitoare (...) nu poate exista nicio formă de testare. Acel dialog nu este un test? Nu, este un dialog. (...) Ministerul Educației a venit cu precizări cu toți cei care au avut un semn de întrebare, inclusiv în cazul Goethe."
Vineri, a fost ultima zi în care școlile au putut înscrie copiii din circumscripție. În perioada 20-27 martie, urmează etapa de înscriere a copiilor la altă școală decât cea de lângă domiciliu.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
Evenimente speciale, organizate de Școala Gimnazială nr. 59 din București, marți, la Universitatea Politehnică și la Sala ”Dalles” din București! În incinta Rectoratului Politehnicii a avut loc lansarea...
O monografie unică prin abordare și conținut a fost lansată la Târgul de Carte Gaudeamus, în prezența unui public numeros. 700 de pagini, 12.582 de absolvenți în perioada 1982-2024 și sute de învățători și profesori...
Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019