Date companie
 
 
 
 

Un deputat propune introducerea meserie de expert Feng Shui in nomenclatorul de meserii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : meserie, Feng Shui
 

O practică orientală ar putea ajunge meserie în România. Este vorba de Feng Shui, un ansamblu de principii legate de armonizarea cu natura și de modul în care mediul înconjurător ne afectează viața de zi cu zi. Deputatul PC Cornelia Negruț a cerut introducerea expertului Feng Shui în nomenclatorul de meserii. Cornelia Negruț este convinsă că un astfel de specialist îi poate ajuta pe români să fie mai sănătoși și mai buni.

CORNELIA NEGRUȚ, deputat: "Este o stiință care cuantifică foarte bine energiile și le îndreaptă spre sănătăte, ambianță, familie."

Numele Feng Shui este originar din China si se traduce literal prin Vânt si Apă, elemente asociate cu prosperitatea și sănătatea. Ceilalti parlamentari nu au fost însă prea impresionați. Mai mult, unii au fost amuzați de ideea unei meserii denumite expert Feng Shui.

CIPRIAN ROGOJA, senator: "Când eram eu în lumea showbiz, erau oamenii ăia care aplaudau și ne întrebam cum e scris in cartea de muncă, aplaudeur, îl întreabă pe copil la școală, tatăl tău cu ce se ocupă? Păi aplaudă la un post de tv un show, pai e aplaudeur?

Cei care iau în serios discuția sunt însă cei care se autonumesc experți în feng shui. Ei spun că vor un cadru legal, mai ales că există și clienți pentru serviciile lor.

MARIAN A., expert Feng Shui: "Avem oameni din toate categoriile, și aș putea zice că unii sunt chiar mai mult decât parlamentari. Multă lume a început să creada în feng shui și să apeleze la serviciile Feng Shui-ului.

Chiar dacă meseria nu exista legal în România, la Bucuresti de exemplu, se organizeaza cursuri Feng Shui, iar cei care le urmeaza primesc diplome de acreditare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Un adolescent din Ialomița face, zilnic, 16 km pentru a merge la școală ( 27 Martie 2016 )

    Un adolescent, exemplu de consecvență pentru colegii lui! George, un băiat în vârstă de 17 ani din județul Ialomița merge zilnic 16 kilometri pe jos, dus-întors, pentru a ajunge la școală. Există un autobuz care l-ar putea duce la școală, dar părinții lui sunt prea săraci pentru a-și permite să plătească abonamentul de 100 de lei pe lună.

  • Ciobanii, pe cale de dispariție ( 22 Septembrie 2013 )

    Meseriile tradiționale sunt pe cale de dispariție! De exemplu, ciobanii sunt din ce în ce mai puțini, iar tinerii nu mai par atrași de stilul de viață ancestral al păzitorilor turmelor de oi. Cum românii preferă produsele de import, crescătorii de oi spun că, de cele mai multe ori, ajung să-și vândă animalele, din cauză că nu mai au rentabilitate. Crescătorii de oi din Sibiu spun că, în astfel de condiții, peste câțiva ani, celebra brânza specifică zonei ar putea deveni doar o amintire.

  • "Scoala Altfel", la final ( 6 Aprilie 2012 )

    A ajuns la final saptamana dedicata activitatilor educative extracurrculare si extrascolare, "Scoala altfel". Profitand de ultima zi a acestui program, elevii scolii generale numarul 59 din capitala insotiti de dascali au mers sa viziteze Administratia Nationala de meteorologie si Hidrologie. Gazde primitoare, meteorologii i-au plimbat si le-au explicat celor mici tainele acestei frumoase meserii, foarte meticuloasa insa.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2