Autostrada Soarelui, la un pas să devină din nou scena unui carnagiu. Trei accidente, în care au fost implicate 19 vehicule, s-au produs miercuri dimineață, din cauza poleiului. Șase persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind transportate la spital. Din fericire, viața lor nu este în pericol. Potrivit Poliției Rutiere, accidentele s-au produs din cauza vitezei neadaptate la carosabilul alunecos.
VOX
"A fost gheață foarte mare și nici nu știu dacă a fost vorba de adaptarea vitezei, cum zic ei, că s-a venit încet ... în momentul în care s-a început să se frâneze aici, așa s-au întâmplat accidentele."
Accidentele, dintre care două au fost tamponări în lanț, s-au produs la ieșirea către Centura Capitalei, precum și la kilometrul 10 și la kilometrul 54.
VOX
"Pe sensul București-Constanța au fost implicate nouă autovehicule, în urma cărora a rezultat rănirea a patru persoane, iar pe celălalt sens au fost implicate alte șapte autovehicule, toate au numai pagube materiale, nu avem victime."
Soferii acuză drumarii că nu au dat cu material antiderapant. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat însă că nu a fost emisă nicio atenționare de polei de către Administrația Națională de Meteorologie. Compania mai precizează că s-a acționat cu material antiderapant, în urma apelului lansat de Poliția Rutieră.
VOX
"Gheața...ne-am dus târâș toți, unul după altul buf buf buf .. au uitat să arunce și ei cu nisip, dar după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, uitați că au venit și au aruncat cu nisip, că așa e la noi."
În urmă cu 11 zile, tot pe A2, pe o ceață densă, patru oameni au murit și peste 50 au fost răniți, într-un accident în lanț în care au fost implicate zeci de autoturisme. Viteza mare, neadaptată la condițiile de vizibilitate redusă, a fost unul dintre factorii care au dus la producerea tragediei.
Patru firme de construcții concurează pentru realizarea segmentului de 26 de kilometri ce face parte din Autostrada Transilvaniei și leagă localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș, din județul Bihor! Reprezentanții...
Probleme grave, la construcția lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda! Construcția întâmpină piedici din cauza infiltrațiilor de apă. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că lucrarea...
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Nouă kilometri de autostradă de pe tronsonul Nădlac - Sibiu s-au coagulat în buturuga mică menită să răstoarne pe termen lung carul mare al planului de a avea o șosea de mare viteză de la intrarea în țară...
Traficul pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, între Sebeș și Alba Iulia, s-a deschis, la șase ani de la demararea proiectului. Au fost fost dați în folosință 15 km din cei 17 incluși în acest tronson. Un balon de oxigen pentru...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019