Un nou regulament de organizare a școlilor. Potrivit modificărilor făcute de ministrul Educației, Liviu Pop, elevii nu vor mai fi obligați să facă de serviciu pe școală sau să poarte uniforma unității de învățământ, însă au obligația ca la începutul orei să își depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajat în clasă. Organizațiile de elevi se declară nemulțumite că nu a existat o consultare publică legată de aceste modificări. Modificările și completările la Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar au fost anunțate pe facebook.
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter
"Una dintre modificările controversate aduse la Regulamentul de organizare a școlilor este interzicerea utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. Este permisă utilizarea acestora numai cu acordul cadrului didactic în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență."
De asemenea, este interzis sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ. Noul regulament mai prevede că notele nu pot fi folosite ca mijloc de coerciție. Totodată, este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învățământ în strângerea și gestionarea fondurilor. În document se mai menționează că părintele sau susținătorul legal al elevului care nu asigură școlarizarea în perioada învățământului obligatoriu este sancționat, conform legislației în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 și 1000 de lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunității. De asemenea, părintele sau tutorele legal al preșcolarului sau elevului din învățământul primar are obligația să îl însoțească până la intrarea în unitatea de învățământ, iar la terminarea activităților educative sau orelor de curs să îl preia. În cazul în care acesta nu poate să facă așa ceva, împuternicește o altă persoană.
Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, le-a pus gând rău celor care își abandonează mașinile pe domeniul public ori parchează sau staționează pe unde nimeresc. Regulamentul pentru ridicarea acestor mașini, care...
Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.
UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură...
Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021, potrivit Hotărârii nr. 57 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și potrivit calendarului școlar. Anunțul vine în contextul...
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019