Date companie
 
 
 
 

Un profesor de geografie din Focsani a reprodus planeta pe o suprafatã de 200 mp

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gografie, planeta, relief
 

Proiect inedit al unui profesor de geografie din Focsani. El a reprodus întreaga planetã, cu toate formele de relief, într-un spatiu de 200 de metri pãtrati. Terenul geografic, asa cum a fost denumit, îi ajutã pe elevi sã înteleagã mai bine notiunile predate la geografie.

AMBIANTÃ (profesorul le explicã elevilor) "Vedeti acolo un sector de vale foarte îngustã, sãpate în roci calcaroase de apã."

Profesorul de geografie de la scoala "Anghel Saligny" din Focsani a lucrat aproape doi ani la acest proiect. Din leafa de dascãl si cu ajutorul unor sponsori a reusit sã-l termine.

OCTAVIAN DUMITRU, profesor de geografie: "Am constatat de-a lungul timpului cã mult mai usor se învatã (...) practic sau mergând pe teren. Pentru cã nu întotdeauna putem sã ne deplasãm cu elevii pe teren, am încercat sã gãsesc un substitut."

Elevii sunt încântati de acest proiect.

VOX: "-Cum sunt orele de geografie aici? -Sunt foarte usoare. (...) Înaintea orelor de teste, de exemplu, în clasa a VIII-a putem veni si sã observãm."

VOX: "Este o scoalã specialã, pentru cã are un teren geografic. -Te ajutã? -Da. Asa învãtãm mai usor."

VOX: "-Domnul profesor ne explicã si toti colegii putem întelege mai bine."

Profesorul a gãsit loc si pentru instrumente folosite de meteorologi.

AMBIANTÃ de la statia meteo: "În adãpostul meteorologic sunt adãpostite hidrometre, termometre, se observã în stânga pluviograful si pluviometrele."

Terenul a fost fãcut din materiale gãsite în zonã.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Tranzitul planetei Venus pe discul solar a fost urmărit cu interes în Constanța ( 6 Iunie 2012 )

    Spectacol pe cer! Un fenomen astronomic foarte rar a putut fi admirat din România: planeta Venus a trecut prin fața Soarelui! Evenimentul a fost așteptat cu entuziasm de mulți români. La Constanța, pasionații de astronomie s-au adunat pe faleza cazinoului, pentru a urmări fenomenul care nu se va mai repeta decât peste 105 ani. Momentul mult așteptat a venit dimineață, la ora 7 și 37 minute.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2